Curtea de Apel Târgu Mureș, așteptată să se pronunțe în cazul fostului primar Romeo Stavarache

0
40

Curtea de Apel Târgu Mureș este așteptată joi să se pronunțe în dosarul fostului primar al Bacăului Romeo Stavarache, în care acesta este judecat pentru săvârșirea mai multor fapte de luare de mită, alături de alte patru persoane.

Romeo Stavarache și oamenii de afaceri Liviu Vasile Cenușă și Liviu Goian, condamnați în prima instanță pentru infracțiuni de corupție, se află sub control judiciar.

În luna iulie a anului trecut, fostul primar al Bacaului, timp de trei mandate, Romeo Stavarache a fost condamnat în prima instanță de Tribunalul Bacău la șase ani de închisoare cu executare și cinci ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, în dosarul în care era acuzat de săvârșirea mai multor fapte de luare de mită.

În același dosar, doi oameni de afaceri din Bacău, Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, au fost condamnați la câte trei ani închisoare cu executare și trei ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, la aceeași pedeapsă fiind condamnat și Constantin Apostol, fost director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Instanța a dispus confiscarea de la Stavarache, Goian și Cenușă a sumelor de 810.670 lei și 1.259.789,03 lei primite ilegal iar pentru același motiv, de la Stavarache și Apostol, a 100.000 de lei. Dosarul în care se judecă apelul în acest caz a fost strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ


*