Cum explică ADP Sector 2 angajarea directorului Alin Drugău, condamnat pentru corupție în aceeași instituție

alin drugău

Alin Drugău a ajuns director general adunct după ce a fost condamnat pentru corupție în 2006, tocmai pentru fapte comise privind traficul de influență și mita luată pentru „traficarea” unor spații comerciale tocmai atunci când era consilier juridic al ADP Sector 2. La data numirii, în 2017, cazierul său era din nou curat.

Administrația Domeniului Public Sector 2 ne-a transmis într-un răspuns la întrebările trimise de cetățeanul.net săptămâna trecută, răspunsuri semnate Drept la Replică, faptul că Alin Drugău a fost numit director general adjunct al instituției în mod legal. Mai mult, acesta a participat la un concurs în urma căruia a fost desemnat căștigător în luna februarie 2017. În 2006, Alin Drugău a fost condamnat pentru infracțiuni privind modul cum tranzacționa spațiile publice din Sectorul 2. Citiți aici articolul inițial: Domeniul public din Sectorul 2, administrat de un director condamnat pentru mită

Răspunsul ADP Sector 2

Referitor la modalitatea de ocupare a postului vacant de director general adjunct din cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2, aceasta s-a făcut, în baza răspunsului primit, conform Hotărârii nr. 286 din 23 martie 2011. Hotărâre în care s-a aprobat de consilierii locali regulamentul cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a ersonalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice.

Condițiile privind angajarea unui director general adjunct la ADP, și nu numai, sunt aici. Trebuie amintit că nu este stabilită nicio condiție privind moralitatea persoanei care urmează să fie angajată.

Având în vedere textele legale prezentate mai sus vă informăm că au fost îndeplinite toate condițiile generale și specifice și anume de înscriere și participare la concursul organizat pentru ocupaea postului de director general adjunct din adrul Administrației Domeniului Public sector 2.

Anunțul prinvind organizarea concursului a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 19, partea a III-a din 19 ianuarie 2017 și în ziarul România Liberă din aceeași dată.

La concurs mai mulți candidați și s-au desfășurat trei etape succesive, respectiv: selecția dosarelor de înscriere, proba scrisă și interviul.

În data de 1 februarie a avut loc proba scrisă, în data de 7 februarie a avut loc interviul.

Răspunsul semnat Drept la Replică a fost semnat de directorul general al ADP Sector 2, Dănuț Alexandru Cioabă. [scribd id=362444690 key=key-qkt8nl22oLOl5QOzeEs4mode=scroll]

Condamnarea

Prin sentinţa penală nr. 1339 din 4 octombrie 2005 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, în dosarul nr. 2604/2005, s-a dispus condamnarea inculpaţilor Alin Vasilică Drugău și a lui Dumitru Pavelescu la pedeapsa de câte 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 257 C. pen., raportat la art. 5 din Legea nr. 78/2000.

În baza art. 81 – art. 82 C. pen., s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepselor, stabilindu-se un termen de încercare de câte 5 ani. Decizia instanței de fond a fost menținută și de Curtea de Apel București și de Înalta Curte de Casație și Justiție. Condamnarea a rămas definitivă prin decizia instanței din urmă din luna mai 2006.

Faptele

Într-una din zilele perioadei august-septembrie 2003, martora C.M., administrator la o societate comercială din București se afla împreună cu cei Alin Drugău și Dumitru Pavelescu  Parcul Herăstrău pentru a servi masa. Cei d s-au întâlnit cu denunţătorul fără a stabili vreun amănunt legat de achiziţionarea unor spaţii comerciale, susțin procurorii Direcției Naționale Anticorupție în rechizitoriu.

După aproximativ două săptămâni de la întâlnirea din Parcul Herăstrău, martora a fost contactată telefonic de Drugău care a întrebat-o dacă este interesată personal sau firma sa de achiziţionarea unor spaţii comerciale în Sectorul 2, ce urmau a fi puse în vânzare de primărie. Întrucât răspunsul martorei a fost negativ, Drugău a insistat, cerându-i să-i recomande alte persoane interesate.

În aceste împrejurări, martora l-a contactat pe denunţător căruia i-a transmis informaţia precum şi numelelui Drugău.

Denunţătorul apoi a primit la sediul firmei sale vizita lui Drugău. Acesta i-a prezentat o listă cu spaţiile comerciale ce urmau a fi scoase la licitaţie de Consiliul Local al Sectorului 2, invitându-l să-şi aleagă pe acelea pe care doreşte să le achiziţioneze.

În cadrul discuţiilor, inculpatul i-a spus denunţătorului că va face în aşa fel încât să câştige licitaţia iar preţul de achiziţie, urmare a subevaluării, să fie mai mic decât cel real, astfel încât din câştig să-şi recupereze suma de bani ce trebuia să o dea pentru a fi sigur de obţinerea spaţiilor dorite.

În concret, Drugău i-a solicitat denunţătorului suma de 20.000 Euro, lăsându-l să creadă că o parte va fi reţinută de el, iar o altă parte va fi împărţită între mai multe persoane cu funcţii de decizie din cadrul primăriei, persoane ce aveau competenţa să dispună asupra procedurii de vânzare a spaţiilor.

Ulterior, inculpatul împreună cu denunţătorul au vizitat spaţiile comerciale vizate, context în care, acesta din urmă a întocmit o cerere către primărie, fiind luată şi înregistrată de către Drugău.

Remiterea sumei de 20.000 Euro s-a realizat la sfârşitul lunii ianuarie 2004, în numerar, la sediul societăţii denunţătorului, bani ce i-au fost înmânaţlui Drugău, fără a fi de faţă şi alte persoane, context în care Drugău l-a asigurat pe denunţător că licitaţia va avea loc în cel mult 2 luni.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.