Cum ați fost furați la pensie, iar voi aplaudați mărirea ei

salariile și pensiile covăsnenilor pensii private obligatorii pensia medie legea pensiilor

Românii au fost furați la pensie, iar ei au aplaudat Guvernul pentru o majorare, oarecum falsă, este de părere deputatul PNL, Florin Roman. A fost un tertip practicat de amețire a populației, iar românii care nu au educație financiară au crezut că l-au apucat pe Dumnezeu de picior când au mai primit niște lei la pensie. 

„Decizia Guvernului PSD-ALDE de a proroga indexarea punctului de pensie, de la 1 ianuarie la 1 iulie 2018, a însemnat un furt din buzunarul fiecărui pensionar român! Conform legii, punctul de pensie ar fi trebuit să fie majorat de la 1 ianuarie cu 8%. Adică, de la 1000 la 1080 lei. Asta înseamnă că, în acest an, fiecare pensionar ar fi trebuit să aibă mai mult cu 960 de lei în buzunar. Bani pe care PSDragnea era obligat să îi dea pensionarilor. Repet, o obligație! Nu o pomană!”, spune depuntatul liberal, Florin Roman.

Furați la pensie în stil PSD

Potrivit lui, acum, PSDragnea prezintă majorarea cu 10%, de la 1 iulie, ca fiind o mare favoare, ceea ce este total fals. Propunerea PSDragnea înseamnă o creștere de 100 de lei lunar, adică 600 de lei, până la sfârșitul anului. Prin urmare, matematica ne arată că, prin amânarea indexării pensiilor cu 6 luni, unui pensionar i se fură din buzunar, de către PSDragnea, suma de 360 lei.

„În același timp, PSDragnea a dat o nouă lovitură pensionarilor prin creșterea galopantă a prețurilor și scăderea puterii de cumpărare. Inflația a ajuns la 5,4%, cea mai mare din Uniunea Europeană, asta deși PSDragnea a preluat o inflație pe minus când a ajuns la guvernare. Asta înseamnă scumpirea alimentelor de bază, dar și a facturilor la gaze și curent electric. În plus, avem cea mai mare creștere a prețului la carburanți din Uniunea Europeană. Creșterea ROBOR, ajuns tot la cote alarmante în guvernarea PSDragnea, înseamnă și scumpirea ratelor la creditele bancare”, a mai afirmat demnitarul.

În felul acesta, pe lângă o majorare mai mică decât cea promisă, scumpirile de alimente au anulat chiar și acea creștere de pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

*