Creștem productivitatea în muncă după model sud-coreean

Creștem productivitatea Start-Up Nation 2018 economia românească antreprenori afaceri business firma imm

Vrem să creștem productivitatea în muncă și să dezvoltăm incubatoare de afaceri, pe baza experienței economiei din estul Asiei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat se laudă că, împreună cu  Centrul de Productivitate din Coreea (KPC) a lansat procesul de implementare a unui program de transfer de cunoaștere.

”Obiectivul nostru este să găsim soluții pentru creșterea competitivității IMM-urilor. Marile companii au bugete pentru Cercetare și Dezvoltare, deci presiunea este mai mică. Preluarea unor modele de bună practică de la partenerii coreeni creează premisele pentru crearea unei strategii pe termen lung și pentru asigurarea stabilității economice”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Cadrul colaborării este Knowledge Sharing Program (KSP), un proiect de cooperare intensivă, dezvoltat de Republica Coreea cu țările partenere, cu scopul de a oferi know-how, consultanță specifică și de a analiza oportunitățile de instruire.

Cele două părți au semnat luni un document de tip „Activity Arrangement”, care cuprinde modurile de colaborare, de activități și de măsurare a rezultatelor. Documentul a fost semnat de Kyoo Sung Noh, președinte al KPC, și de Darius Vodă, director-adjunct al Direcției Mediu de Afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

*