Contract de 6 milioane de lei pentru firma fostului director Tel-Drum, judecat pentru fapte de corupţie

Tel-Drum
Florea Neda, administrator Spring Road Cargo

Primăria oraşului Videle, Teleorman, a dat un contract în valoare de 6,4 milioane de lei unei firme din Alexandria pentru modernizarea străzilor din oraşul Videle, judeţul Teleorman. Licitaţia simplificată a fost câştigată de firma lui Florea Neda, fost director în Tel-Drum şi trimis în judecată pentru fapte de corupţie.

Proiectul poartă numele “Servicii de proiectare si executie lucrari pentru Modernizare străzi în Orașul Videle, judetul Teleorman” şi a fost publicat pe SEAP pe data de 11 martie 2019.

Câştigătoare au fost desemnate firmele Spring Road Cargo (lider de asociere) şi Road Proiect Alexandria. Valoarea contractului a fost de 6.925,194 de lei fără TVA şi presupune următoarele: Cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului – 351.417 lei fără TVA, proiectare şi engineering – 227.908 lei fără TVA, asistenţă tehnică din partea proiectantului – 15.465 de lei fără TVA, cheltuieli pentru investiţia de bază – 5.697.695 de lei fără TVA şi lucrări de construcţii în valoare de 99.710 de lei.

Câştigătorul, trimis în judecată în dosarul Tel-Drum 1

În caietul de sarcini se precizează că străzile din orașul Videle ce fac obiectul proiectului sunt străzi de categoria III, IVși V cu una sau două benzi de circulație. “Îmbrăcămintea străzilor este din balast colmatat sau piatră de râu, iar lățimea acestora este variabilă între 3.50 mși 14.00 m. Lucrarile se încadrează în categoria de importanță “C”- construcții de importanță normal”.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Spring Road Cargo este administrate de Florea Neda, fost director al societăţii Tel-Drum Alexandria.

În decembrie 2017, el a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul Teldrum 1, alături de Petre Pitiş, fost coleg de facultate cu preşedintele PSD Liviu Dragnea, Mircea Vişan, partenerul de vânătoare a liderului social democrat şi reprezentanți ai S.C. Tel Drum SA.

Neda este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, după ce ar fi minţit în legătură cu achiziţionarea unui utilaj pentru construcţia de drumuri pentru a obţine fonduri europene în valoare de 4,8 milioane de lei.

Lucrare de milioane efectuată cu 10 angajaţi

Deşi contractual de atribuire spune clar că lucrările nu pot fi subcontractate, cele două firme au câştigat licitaţia în condiţiile în care, potrivit datelor de la ministerul de Finanţe, împreună au 10 angajaţi.

Pe 11 ianuarie 2019, Tribunalul Bucureşti a decis că procesul in care societatea Tel Drum si trei dintre directorii acesteia – Petre Pitis, Mircea Visan, Florea Neda – au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru fraude europene poate incepe, potrivit deciziei date de judecatori.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au stabilit că în anul 2015, Ministerul Fondurilor Europene a admis la contractare un proiect propus de societatea comercială Tel Drum SA în cadrul programului „Creșterea Competitivității Economice”, finanțat din fonduri europene. În cadrul proiectului, firma apropiată de Liviu Dragnea urma să achiziționeze o „stație mobilă de mixturi asfaltice pentru creșterea competitivității economice a Tel-Drum”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.