Curtea Constituțională reia dezbaterea privind completurile de trei judecători

Curtea Constituţională a României (CCR) reia, joi, dezbaterile privind completurile de trei judecători specializate în corupţie, pe care au sesizat-o și avocații lui Dragnea.

Sesizarea vizează un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe această temă. Decizia CCR ar putea afecta toate procesele în care sunt implicaţi politicieni.

Curtea a luat în dezbatere sesizarea miercuri, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache arătând că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a refuzat să constituie completuri specializate, aşa cum prevedea Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, potrivit Agerpres.

În replică, preşedintele Înaltei Curţi, Cristina Tarcea, a arătat că vicepreşedintele Camerei Florin Iordache a formulat sesizarea în cazul completurilor specializate cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale, care a stabilit anterior, cu referire la funcţia de prim-ministru, că atribuţiile constituţionale nu pot fi delegate.

În numele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache a reclamat faptul că instanţa supremă nu are completuri de 3 judecători specializate în fapte de corupţie, aşa cum este în cazul completurilor de 5. Dacă judecătorii acceptă sesizarea, toate sentinţele în prima instanţă pot fi contestate, iar procesele s-ar putea relua.

Anterior, ea declarase că în ultimii 15 ani au fost soluţionate de Instanţa supremă 170 de dosare care intră sub incidenţa legii privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Liviu Dragnea a invocat deja, prin avocaţii săi, nelegalitatea modului în care sunt judecate cazurile de corupţie la Curtea Supremă. A făcut acest lucru în etapa finala a dosarului în care este condamnat, în prima instanţă, pentru instigare la abuz în serviciu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.