Circulația pe tronsoanele de metrou Izvor – Politehnica și Izvor – Grozăvești a revenit la normal

metrou Izvor

Circulaţia pe tronsoanele de metrou Izvor – Politehnica și Izvor – Grozăveşti a fost reluată în condiții normale la ora 7,45, după ce fusese înteruptă de un scurtcircuit, a anunţat Metrorex.

Vineri dimineaţă, circulaţia metroului a fost oprită mai bine de două ore pe aceste tronsoane.

La ora 5,24, pe tronsonul Eroilor-Politehnica, pe firul 1, un jgheab de scurgere a infiltraţiilor a căzut din plafon pe o şină responsabilă cu transmiterea tensiunii şi a produs un scurtcircuit. Din acest motiv, a fost scoasă tensiunea de pe şină, trenul care tranzita zona a fost oprit, călătorii din tren fiind evacuaţi în siguranţă de către echipele Metrorex prin staţia Eroilor, spune Metrorex.

Ca urmare a scoaterii tensiunii din şină, pe tronsoanele de metrou Izvor – Politehnica și Izvor- Grozăvești nu s-a circulat. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, ISU a fost anunţat prin dispecerat de către Metrorex referitor la existenţa unei garnituri de metrou care a oprit din motive tehnice la aproximativ 200 de metri de peron la staţia Eroilor, sensul dinspre Politehnică.

Au fost alertate subunităţile de pompieri Grozăveşti şi Detaşamentul Special de Salvatori, la ambele capete ale celor două staţii, iar echipele de intervenţie de la Eroilor au găsit trenul în zona peronului şi au fost informate că toţi călătorii au fost evacuaţi.

„ISU a efectuat o recunoaştere în staţie şi în tunel, nu sunt probleme în ceea ce priveşte siguranţa călătorilor. De asemenea, a fost oprită circulaţia şi pe celălalt sens de deplasare. În acest moment, în staţia Eroilor nu sunt călători”, spune ISU.

Probleme la metrou au fost şi joi dimineaţă, din cauza unei căderi de tensiune pe linia Pipera-Berceni. Defecţiunea s-a produs la staţia Piața Unirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

*