CFR SA reia licitația pentru linia de cale ferată Gara de Nord – Otopeni. Cât vom face până la aeroport

pregătiri pentru Euro 2020

CFR SA a lansat din nou licitaţia deschisă pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar modernizării și extinderii liniei de cale ferată Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Otopeni.

Valoarea totală estimată a contractului este de 2,7 milioane lei (580.0000 de euro), sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de coeziune şi bugetul de stat, aferente cadrului financiar 2014-2020.

Studiul de Fezabilitate va prezenta cea mai bună variantă pentru legătura pe calea ferată între gara Bucureşti Nord şi Aeroportul Internaţional Henri CoandăOtopeni, în conformitate cu standardele impuse pentru coridoarele europene şi coridoarele TEN-T, respectând totodată specificaţiile tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 12 aprilie 2018.

Inclus in Master Planul General de Transport, cu finantare europeana nerambursabilă, proiectul prevede realizarea a încă 2 km de cale ferataîpe lângă cea existentă si care sa subtraverseze DN1 pana la Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Timpul de legatură între Gara de Nord si Aeroportul Otopeni ar urma să fie de 18 minute.

Proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru realizarea legăturii feroviare Gara de Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti Otopeni sunt programate pentru perioada 2019-2020. Procedura de licitaţie a fost lansată inițial în septembrie 2016, cu deschiderea ofertelor în decembrie 2016, însă, deoarece nu s-a prezentat niciun ofertant, procedura a fost anulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

*