Cătina sau „ginsengul românesc” conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decât măceşul şi de zece ori mai mult decât citricele. Cătina poate fi şi cel mai bun vaccin antigripal.
Catina nu este cunoscută de ieri, de azi, ci de mii de ani. Este un arbust fructifer ale cărui beneficii se cunosc încă din antichitate. Se pare că ar fi originară din Asia de Sud, iar chinezii o folosesc de peste 2.000 de ani în medicina tradițională. În România, catina crește în mod sălbatic în zona subcarpatică din Moldova și Muntenia, din bazinul Siretului și până la Olt.
Ajută organismul să lupte împotriva coronavirusului
Cătina are un puternic efect antiinflamator, cicatrizant, antibiotic și antitumoral. Atât fructele de cătină, cât și mugurii, frunzele și scoarța, pot fi folosiți pentru prepararea de uleiuri, tincturi sau sirop.
Cătina este capabilă să lupte cu infecțiile virale, precum Covid 19. Sucul bio de cătină este leacul natural pentru o imunitate de fier, având un puternic efect antigripal și antiinflamator.
Cătina ajută la întărirea imunităţii, scade durata de convalescență după boală, îmbunătățește funcția de detoxifiere a ficatului, are efect antigripal, este un foarte bun antiinflamator, cicatrizant puternic, tonifiant general, antianemic și vitaminizant.
Compoziția fructelor de cătină
Fructele de cătină sunt un adevărat complex de multivitamine și minerale. În compoziția lor intră:
– vitaminele A, E, K, F, P precum și complexul de vitamine B (B2, B6, B9)
– biotina, supranumită drept „vitamina memoriei”, mai este cunoscută și sub denumirile de colină, vitamina H sau vitamina B8
– inozitol sau vitamina B7, cea care în combinație cu biotina formează lecitină
– minerale precum fosfor, potasiu, magneziu și fier
– aminoacizii esențiali
– acizii grași esențiali
Sucul de cătină bio de la Melissimo, cea mai mare concentrație de Vitamina C

Cătina este un tonifiant pentru întregul organism, foarte eficient în combaterea anemiilor. Deoarece prin prelucrarea termică vitaminele se distrug, nutriţioniştii recomandă consumul sucului de cătină, obţinut din stoarcerea fructelor crude.
Proprietățile miraculoase ale cătinei pot fi acum asimilate și sub forma unui suc bio, precum cel produs de Melissimo. Acest produs natural este realizat din cătină bio, miere pură şi apă alcalină (pH 8.9 – 9).
De asemenea, sucul de cătină Melissimo conține o cantitate mare de betacaroten, dar și de fosfor, potasiu, magneziu, fier, Omega 3, Omega 6.
Cum mai poate fi consumată?
Fructele de cătină pot fi consumate și în stare naturală. Majoritatea preferă să le congeleze și să le combine cu miere.
Dulceața de cătină fără zahăr este foarte acrișoară, dar are beneficii extraordinare. Siropul de cătină fără zahăr poate fi băut după ce l-ai îndulcit cu miere sau sirop de agave, un excelent înlocuitor al zahărului.
Uleiul de cătină este un alt preparat minune obținut din aceste fructe. El este recunoscut pentru capacitatea de a reduce colesterolul rău și pentru potențialul curativ în caz de ulcer gastric, afecțiuni circulatorii și boli hepatice.
CITEȘTE ȘI Cătina, efecte minune în prevenirea Coronavirusului
Cetățeanul TV