Bani publici pentru biserici și o mănăstire de călugări, inițiativele primarului din Sectorul 2

0
248
Biserica Parc Plumbuita

Mugur Mihai Toader, primarul ales în locul lui Neculai Onțanu, se remarcă prin investiții in mânăstiri de călugări și biserici. El a propus mai multe hotărâri de Consiliul Local Sector 2 prin care fondurile publice sunt alocate lăcașurilor de cult.

În ședința de astăzi a Consiliului Local Sector 2, aleșii locali vor vota, la propunerea primarului Mugur Mihai Toader, mai multe proiecte prin care suma totală de 1,5 milioane de lei va ajunge la mai multe lăcașuri de cult. În euro, este vorba de o sumă de 320.000.
Banii sunt acordați pentru lucrări de construcție sau pentru lucrările de pictură pentru biserici din Sectorul 2 sau ale Mânăstirii Plumbuita, aici aflându-se în jur de zece călugări. Conform unui consilier local, proiectele vor trece foarte ușor, așa încât banii vor ajunge la destinația dorită de primarul Toader. Ședința de Consiliul Local în care se vor vota aceste inițiative este astăzi, de la 16.00.

Mugur Mihai Toader
Mugur Mihai Toader

Destinația banilor

  • Parohia (Biserica) Parc Plumbuita, șoseaua Colentina 503 bis

Prin Cererea nr. 6253 din 7 februarie 2017 Parohia Parc Plumbuita a solicitat sprijin financiar pe anul 2017 pentru executarea lucrării de pictură în frescă la biserica nou construită, se precizează în proiectul de hotărâre de consiliul local.

Biserica Parc Plumbuita-se propune un sprijin financiar în valoare de 293.661 de lei pentru Parohia Parc Plumbuita.

Motivul cererii: Întrucât parohia este nou înființată, iar credincioșii arondați sunt în majoritatea pensionari cu posibilități financiare modeste, parohia nu poate acoperi în totalitate costurile pe care le implică acest proiect.

  • Parohia (Biserica) Teiul Doamnei Ghika, strada Petricani, nr. 3

Prin Cererea 8198 din15 februarie 2017, parohia a solicitat acordarea sprijinului financiar pe anul 2017 pentru executarea lucrărilor de reamenajare a curții interioare, se precizează în proiectul de hotărâre de consiliul local.

Biserica Teiul Doamnei Ghika
Biserica Teiul Doamnei Ghika

-s-a propus alocarea unei sume de 179.148 de lei pentru Parohia Teiul Doamnei Ghika.

  • Parohia (Biserica) Sfinți, intersecția Calea Moșilor cu strada Dumitru Stăniloaie.

Prin Cererea nr. 6258 din 7 februarie prin care Parohia Sfinți a solicitat acordarea sprijinului financiar pe anul 2017 pentru lucrările de restaurare exterioară a bisericii, se precizează în proiectul de hotărâre de consiliul local.

Biserica Sfinti-se propune un sprijin financiar în valoare de 319.000 de lei pentru Parohia Sfinti.

  • Parohia (Biserica) Iancu Nou Bălăneanu, Șoseaua Mihai Bravu 117-119

Prin Cererea nr.5256 din 7 februarie prin care Parohia Iancu Nou Bălăneanu a solicitat acordarea sprijinului financiar pe anul 2017 pentru executarea lucrărilor de pictură în tehnică mozaic de pe fațadă principală a bisericii parohiale, se precizează în proiectul de hotărâre de consiliul local.

Biserica Sfântu Voievozi Gherghiceanu
Biserica Sfântu Voievozi Gherghiceanu

-suma propusă a fi alocată a fost de 21.000 de lei pentru Parohia Iancu Nou Bălăneanu.

  • Parohia (Biserica) Sfântu Voievozi Gherghiceanu, Bulevardul Chișinău, nr. 2

Prin Cererea nr. 6255 din 7 februarie 2017 prin care parohia a solicita acordarea sprijinului financiare pe anul 2017 pentru lucrările de pictură în tehnică frescă la biserica nou construită, se precizează în proiectul de hotărâre de consiliul local.

-se propune acordarea unui sprijin financiar în valoare de 216.251 de lei pentru Parohia Sfântu Voievozi Gherghiceanu.

Biserica Sfântu Voievozi Gherghiceanu
Biserica Sfântu Voievozi Gherghiceanu
  • Parohia (Biserica) Oborul Vechi, strada Traian 204

Prin Cererea nr. 8201 din 15 februarie 2017 prin care Parohia Oborul Vechi a solicitat acordarea sprijinului financiar pe anul 2017 pentru lucrările de extindere a Corpului C2 cu un corp clădire Ds+P+2E+M – așezământ social, însoțită de documentația și devizul general, se precizează în proiectul de hotărâre de consiliul local.

Biserica Oborul Vechi
Biserica Oborul Vechi

-se aprobă acordarea unui sprijin financiar de 192.000 de lei pentru Parohia (Biserica) Oborul Vechi. I se va acorda în total 1.939.834 de lei conform devizului general, așa cum se mai precizează în inițiativă.

  • Mânăstirea Plumbuita, strada Plumbuita nr 58

Prin Cererea nr.13934 din 8 martie 2017 prin care Mânăstirea Plumbuita a solicita acordarea sprijinului financiar pe anul 2017 pentru executarea de lucrări de pictură în frescă la biserica nou construită, se precizează în proiectul de hotărâre de consiliul local.

Manastirea Plumbuita
Manastirea Plumbuita

-se propune acordarea sprijinului financiar în valoare de 269.500 de lei pentru Mănăstirea Plumbuita.

Protocolul prin care banii primăriei ajung la biserici

Sumele menționate vor fi acordate din bugetul general al Sectorului 2 al Municipiului București pe anul 2017, Cap.59.12 Susținerea Cultelor, se notează în inițiativele de hotărâri ale Consiliului Local Sector 2.
Banii sunt dați în cadrul unui protocol cadru privind încheierea unui parteneriat dintre Primăria Sector 2 cu Patriarhia Română, Arhiepiscopia Bucureștiului și alte instituții de cult.
În acest document se precizează că municipalitatea condusă acum de Mugur Mihai Toader “să asigure în limita fondurilor alocate în buget cu aceasta destinație resursele financiare destinate proiectelor și programelor ce fac obiectul acestui protocol”.

Miugur Mihai Toader la Parohia Iancu Nou Bălăneanu
Miugur Mihai Toader la Parohia Iancu Nou Bălăneanu

LĂSAȚI UN MESAJ


*