Avertizare meteo de la ANM. Ploi torențiale anunțate pentru acest weekend

0
85

Meteorologii anunţă că vremea se va înrăutăţi de vineri după-amiază în cea mai mare parte a ţării, urmând să se înregistreze ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină.

Meteorologii au emis, vineri, o informare de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până sâmbătă, la ora 10.00. De asemenea, va fi cod galben de ploi de sâmbătă, de la ora 10.00, şi până duminică noapte, la ora 03.00, pentru zonele de deal şi de munte din centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea şi nord-estul Munteniei.

În cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice şi vijelii, iar în unele zone va cădea grindină, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru toate zonele de deal şi de munte din centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea şi nord-estul Munteniei, unde cantităţile de apă vor depăşi 30 de litri pe metru pătrat, iar izolat pot ajunge până la 70 de litri pe metru pătrat.

Codul galben de ploi intră în vigoare sâmbătă, la ora 10.00, şi va fi valabil până duminică noapte, la ora 03.00.

LĂSAȚI UN MESAJ


*