Atac dur al lui Traian Băsescu la Frank Timmermans și Mark Rute. Fostul primar denunță ”filiera mafiotă”

tânărul ars din Piatra Neamţ

Un atac dur al lui Traian Băsescu la Frank Timmermans, primvicepreședintele Comisiei Europene, și a lui Mark Rute, premierul Olandei, a fost lansat duminică pe Facebook.

Fostul primar general sugerează că aceștia critică dur România în privința statului de drept și blochează aderarea la Schengen pentru că ar fi interesați de un contract al unei firme olandeze cu partea română.

În acest atac dur al lui Traian Băsescu la Frank Timmermans și Mark Rute, fostul șef al statului scrie pe Facebook că modul în care s-au derulat evenimentele arată că toate criticile pe care oficiali olandezi le-au lansat la adresa României nu ar fi întâmplătoare, menționând inclusiv raportul Comisiei LIBE și al Comsiei de la Veneția, ci o formă de presiune asupra autorităților de la București.  În ceea ce privește interesele financiare, Băsescu sugerează că firma Damen este cea care ar fi susținută de politicienii respectivi, firmă care este anchetată pentru corupție și care vrea să semneze un contract de 1,6 miliarde de euro cu Guvernul de la București.

”Filiera Olandeză – eu nu-i spun filieră mafiotă Cadenţa evenimentelor :

  1. Pe data de 12 Septembrie 2018 ne vizitează intempestiv Mark Rute Premierul Olandei care vine pentru câteva ore la Bucureşti pentru a da o declaraţie în care spunea că suntem o ţară coruptă, deci NU Schengen.
  2. Pe 01 Octombrie 2018 în Comisia LIBE a Parlamentrului European, olandezul Frans Timmermans pulverizează pur şi simplu România printr-un raport despre corupţie şi stat de drept, raport împănat cu destule inadvertenţe ;
  3. Pe 22 Octombrie 2018 Raportul Final al Comisiei de la Veneţia vine şi susţine inadvertenţele din raportul Timmermans, ba este chiar la un pas să ceară modificarea Constituţiei. Raportor a fost olandezul Martin Kuijer.
  4. Pe 26 Octombrie 2018 compania olandeză Damen, suspectată şi anchetată pentru corupţie, se aştepta să primească un contract de 1,6 miliarde euro de la Guvernul României. Decizia a fost amânată până pe 8 Noiembrie 2018”, scrie fostul președinte.

El continuă cu ironii la adresa oficialilor olandezi. ”Eu nu cred că <prea cinstiţii>, olandezi Mark Rutte, Frans Timmermans şi Martin Kuijer, s-au concertat pentru a face presiuni asupra Guvernului României în perspectiva acordării contractului de 1,6 miliarde euro către firma olandeză Damen, mai ales că aceasta este suspectată şi anchetată pentru corupţie. Nu cred nici că fotografiile apărute în presă cu Mark Rutte şi proprietarul Damen au semnificaţie nu…sunt doar aşa…ca să nu greşim câştigătorul. Mă aştept ca <prea cinstiţi>” olandezi Mark Rutte şi Frans Timmermans să acuze România de corupţie dacă <penalii> de la Damen ar primi contractul de 1,6 miliarde euro pentru armată. Dacă vrem în Schengen, eliminăm olandezii <penali> de la Damen”, se încheie acest atac dur al lui Traian Băsescu la Frank Timmermans și Mark Rute.

Damen Shipyards Group, o corporaţie globală în domeniul construcţiilor navale, operează 35 de şantiere navale de construcţie şi reparaţie din întreaga lume, dintre care două în România. Unul dintre ele, ce face obiectul preluării recente de către Damen asupra controlului operaţiunilor acestuia, este vorba despre Şantierul Naval Damen Mangalia, este considerat printre cele mai mari şantiere din Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

*