Agenția Europeană a Medicamentului nu se mută la București. Ciprian Ciucu o acuză pe Gabriela Firea

0
49
Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului, al cărei sediu se află în prezent la Londra, nu se va muta la București, ci la Amsterdam, iar capitala României nu a intrat nici măcar în finală.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a criticat înfrângerea României în cursa pentru Agenţia Europeană a Medicamentului şi a spus că administraţia condusă de Gabriela Firea a tratat în mod superficial această competiţie.

„O ocazie unică de a uni specialiştii, medicii, chiar politicienii în jurul unui proiect important pentru noi ca ţară, indiferent de partid, era aducerea Agenţiei Europene a Medicamentului la Bucureşti! Dar Bucureştiul nu va găzdui Agenţia Europeană a Medicamentului. Nu a trecut nici măcar de primul vot. Administraţia Firea a tratat superficial această competiţie. O voia în Pipera, lângă Voluntari… În Pipera cea sufocată de trafic”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Consilierul general susţine că PSD a folosit o „propagandă ieftină de partid”, în loc să lucreze cu experţi şi români aflaţi în funcţii importante în Europa, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, „a dat-o pe triumfalisme de epocă de aur”, în loc să prezinte Bucureştiul realist şi creativ. „În loc să lucreze împreună cu oamenii deştepţi şi premiaţi din industria creativă, cu experţii români aflaţi în poziţii importante la Bruxelles sau în Europa, PSD-ul a ales să păstreze totul în tonul propagandei ieftine de partid. În loc să-şi prezinte oraşul realist şi creativ, cum au făcut alte oraşe candidate, Gabriela Firea a dat-o pe triumfalisme de epocă de aur. Din păcate, în 2017 şi când în joc e o miză europeană atât de mare, nişte panglici şi minciuni frumoase nu-s suficiente”, a mai spus Ciucu.

Milano, Amsterdam şi Copenhaga au fost oraşele finaliste în competiţia între statele UE în vederea găzduirii Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), au anunţat luni reprezentanţi danezi la Uniunea Europeană. În final, a fost ales Amsterdam. Bucureştiul s-a aflat printre cele 19 oraşe care au candidat pentru a găzdui sediul acestei agenţii.

LĂSAȚI UN MESAJ


*