„Mari realizări” PSD: 2 școli din 539 asumate, o grădiniţă din 876 promise

PSD se ocupă de educație conform Programulșui de Guvernare, varianta „Agendă ascunsă”, pentru că altfel nu se explică marea reușită de a face doar 2 școli din 539 asumate, o grădiniţă din 876 promise.
Potrivit deputatului USR, Cristina Iurișniți, subfinanţarea cronică continuă în Educaţie şi abrambureli pe bandă rulantă.
„Cu o întârziere inadmisibilă de două luni, săptămâna viitoare va intra în dezbatere bugetul consolidat pentru anul 2019. Educaţia are un buget mărit cu 46, 7%, adică de la 2, 98% , am ajuns la 3,1% din PIB. Subfinanţarea cronică continuă!”, a mai declarat deputatul.
Perseverăm să fim ultimii din Europa în privinţa interesului şi investiţiei în educaţie! Banii se vor duce pe salariile profesorilor rechizite pentru elevi şi pe cele 1000 de grădiniţe sportive private propuse de Țiriac Guvernului şi aprobate deja.
„Prin urmare vor fi alocate 500 de milioane de euro pentru aceste grădiniţe sportive fără un studiu de impact, fără consultări publice din perspectiva priorităţilor! De asemenea, prin această decizie este depăşit pragul de 200.000 de euro ajutor public pentru un agent economic privat conform articolului 17 din Tratatul U.E. Unde sunt cele 2500 de creşe şi grădiniţe publice promise în Programul de Guvernare? PSD a finalizat 2 ȘCOLI din 539 de şcoli asumate, doar o grădiniţă din cele 876 promise prin PNDL 2. Să arunci 500 de milioane de euro pe grădiniţe cu profil sportiv este o decizie care va accentua segregarea, sărăcia, în niciun caz incluziunea şi echitatea!”, a mai afirmat Iurișniți.
Educaţia tuturor copiilor noştri ar trebui să fie o prioritate naţională, prin reducerea abandonului şcolar de la 18,1 potrivit Eurostat, pentru a atinge procentul asumat de 11% la nivel european.
Conform INS aproape 30% din copiii români de până la 18 ani au renunţat la studiile obligatorii, cu 7% mai mult decât media europeană.
Ministerul vrea tablete în şcoli înainte de a rezolva problema apei curente şi a toaletelor din curte, a produselor de igienă de bază precum săpun şi hârtie igienică, absente din multe şcoli.
Potrivit declaraţiilor ministrului Andronescu, în România europeană, 2355 şcoli au o infrastructură de Ev Mediu, fără a fi racordate la sistemul de apă şi canalizare, grupurile sanitare fiind în curte.
„Soluţia nu este în niciun caz să acorzi 500 de milioane de euro pentru construcţia unor grădiniţe sportive private care vor avea, ca un praf în ochi, 8% locuri gratuite pentru cei care au un venit sub salariul minim pe economie.Educaţia trebuie să fie de calitate, echitabilă şi incluzivă.Pentru USR, educaţia si sănătatea copiilor este o prioritate reală fiind singura investiţie viabilă pe termen mediu şi lung pentru România!”, a mai spus deputatul

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.