Primăria București baga 111 mil. euro în sănătate. Oare tot la prieteni se vor duce?

spitale regionale Spitalul Foișor servicii medicale de calitate

111 milioane de euro au fost alocate pentru acest an de Primăria Bucureşti pentru finalizarea mai multor proiecte din domeniul medical. 

„Un domeniu prioritar al actualei administraţii este Sănătatea, pentru care în ultimii doi ani au fost alocate bugete record, comparativ cu ultimii 25 de ani, doar pentru 2018 fiind prevăzute 111 milioane de euro. Am finalizat proiecte vitale în domeniu: Spitalul clinic de copii Dr. Gomoiu, construit de la zero, dotat şi utilat la cele mai înalte standarde, Ambulatoriul integrat al Spitalului de copii Dr. Gomoiu, realizat cu fonduri europene, şi modernizarea Spitalului clinic de ortopedie Foişor”, a anunțat primăria.

Alte cinci investiţii în curs de derulare beneficiază de fonduri de 21 de milioane şi investiţiile continuă, pentru că avem deja în pregătire noi proiecte.

„Am investit 14,5 milioane de euro în dotări, aparatură şi cabinete stomatologice, iar 10 milioane de euro pentru achiziţia a 106 ambulanţe. La acestea se adaugă programul de locuire pentru personalul medical şi programe de sănătate, unele dintre ele au deja beneficiari în rândul bucureştenilor. Ştiu că exigenţele cetăţenilor sunt din ce în ce mai mari, e normal să fie aşa, dar în doi ani nu pot fi rezolvate toate problemele Capitalei”, a declarat primarul general Gabriela Firea.

Investiţiile în Sănătate au privit atât partea de infrastructură – extinderi şi modernizări ale unităţilor medicale, dotare cu aparatură şi ambulanţe, cât şi partea de politici de locuire pentru personal şi de sprijin financiar pentru anumite categorii de situaţii medicale.

În ultimul an, pentru cele 19 spitale aflate în administrarea municipalităţii a fost achiziţionată aparatură medicală ultramodernă, ambulanţe sau mobilier în valoare de peste 13,5 milioane euro. În perioada iunie 2017 – iunie 2018, investiţiile în cabinetele medicale şcolare s-au ridicat la peste un milion de euro, indică PMB.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, are în derulare alte cinci investiţii pentru modernizarea spitalelor, proiecte ce se ridică la suma de 21 milioane euro:

  • construirea ambulatoriului şi consolidarea şi reabilitarea Pavilionului A de la Spitalul „Dr. Victor Babeş”,
  • bazinul de recuperare prin hidrokinetoterapie la Spitalul de boli cronice „Sf. Luca”,
  • Centru Medical „Sf. Ştefan”
  • Centrul de Referinţă pentru diabet „N. Malaxa”, în locul fostei Policlinici „Morarilor”,
  • proiectarea şi execuţia unui lift secundar şi a scării de evacuare cu targă la Spitalul „Malaxa”.

    Printre investiţiile în pregătire pentru care s-au realizat deja documentaţii se numără Spitalul Metropolitan, reabilitarea Maternităţii Bucur, secţia internă a Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan, Policlinicii „11 Iunie” din Sectorul 4, Policlinicii „Iancului” Sector 2, achiziţionarea a 106 ambulanţe.

    Printre programele şi campaniile aprobate de Consiliul General, aflate în pregătire sau derulare, se numără:

  • acordarea de vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, cu vârsta de peste 18 ani, cu reşedinţa în Bucureşti de cel puţin şase luni la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a de sarcină;
  • „O şansă pentru cuplurile infertile” – proiect care prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de 13.800 lei/cuplu infertil din Bucureşti, vârsta partenerei fiind între 24-45 de ani, cu indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro;
  • „Newborn – Oncofertilitate” – proiect implementat la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” care îşi propune să ofere o şansă tinerilor diagnosticaţi cu cancer, care vor să-şi prezerve fertilitatea înainte de a începe tratamente oncologice;
  • „Consultaţii stomatologice şi aplicare de aparate ortodontice pentru elevii din Municipiul Bucureşti” – proiect care se va desfăşura, timp de un an, la Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”.

    Alte proiecte ale municipalităţii sunt:

  • „Tehnologie revoluţionară pentru reducerea infecţiilor nosocomiale cu ajutorul roboţilor”, proiect derulat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, prin care incintele şi aparatura medicală sunt dezinfectate cu ajutorul luminii ultraviolete emise de o lampă încărcată cu xenon, în deplină siguranţă pentru personalul medical şi pacienţi, într-un timp redus şi cu costuri mult mai mici decât metodele convenţionale;
  • „Testarea genetică a cancerului de sân în stadii incipiente” – care presupune acordarea de sprijin financiar în cuantum de 17.000 de lei pentru 1.000 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer de sân, în scopul efectuării unei proceduri de testare genetică, ce oferă informaţii relevante despre probabilitatea de reapariţie a cancerului în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului şi despre probabilitatea de răspuns la chimioterapie

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.