Liiceanu spune că nu a mințit când i-a atribuit un citat greșit lui Liviu Dragnea: „E o eroare, nu o minciună”

Scriitorul Gabriel Liiceanu a explicat, într-un editorial, că citatul atribuit eronat lui Liviu Dragnea, la Bruxelles, privind dorinţa demiterii şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost un „adevăr”, pentru că asta ar fi intenţia liderului PSD, însă folosirea ghilimelelor a fost o „eroare” pentru că, recunoaşte Liiceanu, Dragnea nu a folosit acele cuvinte.

„Lucrul pe care mi-l reproşez este de a fi dat statut de citat (inexact) ideii adevărate care se ascundea în el. Altfel spus, am exprimat un adevăr, dându-i însă, prin folosirea ghilimelelor, pretenţia de exactitate, lucru pe care l-am întărit şi prin folosirea expresiei «declaraţia explicită». Acest lucru mi-l asum în mod public ca pe o eroare. Nu însă ca pe o minciună. N-am avut nici o clipă intenţia de a deforma o realitate ştiind foarte bine că adevărul e în altă parte. În acest caz, şi doar în acesta, aş fi minţit”, explică Liiceanu, într-un editorial scris pe platforma Contributors.ro, în care prezintă şi declaraţia sa completă de la Bruxelles.

El argumentează însă că afirmaţia lui Dragnea o consideră „perfectă adevărată”, deşi, „în litera ei”, e inexactă, spunând că a văzut la televizor o declaraţie a şefului PSD din care a înţeles că el îşi doreşte demiterea Laurei Codruţa Kovesi.

Ce a spus la Bruxelles

Gabriel Liiceanu, la Bruxelles
Gabriel Liiceanu, la Bruxelles

Filosoful Gabriel Liiceanu a declarat, miercuri, în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European că guvernarea actuală a început cu un ”atac penal” la adresa Justiţiei din România şi a spus că „ţinta numărul unu” sunt Parchetul General şi DNA.

”Iată declaraţia explicită a şefului PSD rotită la un post de televiziune săptămâna trecută: «Trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi»”, a afirmat între altele Liiceanu, citat de News.ro.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seara, la Antena 3, că nu este „reclamagiu de profesie”, dar ia calcul să depună, în câteva zile, o plângere penală împotriva lui Gabriel Liiceanu, care a afirmat, în cadrul unei dezbateri din Comisia LIBE a Parlamentului European, că liderul social-democraţilor ar fi spus că doreşte demiterea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.