Copiii cu sindromul Down vor avea în continuare drept la un însoțitor

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, şi ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, vor amână intrarea în vigoare a ordinului prin care copiii cu sindrom Down ar fi putut rămâne fără drept la însoţitor.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, aflat în vizită de lucru la Arad, a declarat că va fi emis un nou ordin, care să fie „absolut corect”. Printr-un comunicat de presă și Ministerul Muncii a anunțat același lucru.  „Miniştrii Muncii şi Sănătăţii vor semna astăzi (vineri, n.r.) un ordin de prorogare (amânare) a ordinului 1306/1883/2016”, precizează Ministerul Muncii.

„Este vorba de ordinul de ministru făcut de guvernul tehnocrat. Cele trei comisii s-au întâlnit ieri, (joi, n.r.) în cursul zilei de astăzi vor elabora un răspuns. Ceea ce vreau să vă spun, că există două posibilităţi: o posibilitate este de a abroga ordinul, dar dacă abrogăm ordinul nu rămâne nimic în loc deoarece şi ordinul vechi este abrogat şi atunci dacă abrogăm ordinul putem să reactivăm celălat ordin, ordinul vechi,  însă este cel mai rapid mod de a rezolva problema. Însă am rugat comisiile să se aplece cu foarte mare atenţie asupra ordinului vechi în aşa fel încât să nu cumva prin reactivarea ordinului vechi să creăm probleme noi. (…) Nu pot să vă spun de la ce dată se va aplica pentru că eu vreau ca ordinul nou să fie absolut corect”, a spus Bodog.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.