Robert Negoiţă, chemat la Parchet să dea socoteală cu privire la plagiatul din teza de doctorat

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a prezentat miercuri la Parchetul General, pentru a fi audiat într-un dosar în care se fac cercetări cu privire la acuzația că ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.

La intrarea în sediul Parchetului General, Negoiță a susţinut că nu este cercetat penal în acest dosar.

Pe 24 iulie, Ministerul Educației a anunțat că Secretariatul tehnic al CNATDCU a primit punctul de vedere al Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, document în care se constată plagiatul în cazul lucrării de doctorat a lui Robert Negoiță și se recomandă retragerea titlului de doctor. Robert Negoiță a confirmat procedura începută de Comisia de Etică a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” pentru a i se retrage titlul de doctor pe motiv de plagiat. Într-un acces de sinceritate, el a recunoscut că singurul său regret este că s-a lăsat tentat, în trecut, de această „modă” a titlurilor academice.

Robert Negoiță a devenit doctor în Științe Juridice în anul 2012, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, cu teza de doctorat „Criza economico-financiară și impactul acesteia asupra echilibrului social”. Jurnalista Emilia Șercan a dezvăluit că lucrarea de doctorat semnată de Robert Negoiță este integral plagiată, fiind copiată de pe Internet și site-uri de socializare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.