Viorica Dăncilă, cu explicații la Strasbourg despre protestele din 10 august

Noile legi ale Justiţiei protestele din 10 august remanierea guvernului dăncilă Viorica Dăncilă investiții strategie

În 3 octombrie,  Viorica Dăncilă va trebui să dea explicații la Strasbourg despre protestele din 10 august, opresiunile la care au fost supuși protestatarii pașnici și care au depășit limita respectării drepturilor omului.

Recent, în Parlamentul European, Ungaria a fost trasă de urechi, în conformitate cu articolul 7 din Tratatul Uniunii Europene, în cazul în care aceasta riscă să încalce valorile fondatoare ale spațiului comunitar. România nu este departe de această situație.

Propunerea de sancționare a Ungariei a fost adoptată cu 448 voturi „pentru”, 197 voturi „împotrivă” și 48 de abțineri, inclusiv popularii europeni, adică cei care sunt din același partid european cu Fidesz-ul lui Viktor Orban.

Pentru a fi adoptată, propunerea a necesitat o majoritate absolută a deputaților (376) și două treimi din voturile exprimate (cu excepția abținerilor). Este așa-numita „opțiune nucleară”, iar la finalul procedurii Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot. Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia, pentru încălcări ale statului de drept.

Protestele din 10 august, valori încălcate

„Aceste valori europene încălcate, consacrate în articolul 2 din Tratatul UE și incluse în Carta Drepturilor Fundamentale, includ respectul pentru democrație, egalitate, statul de drept și drepturile omului”, a declarat deputatul USR, Cristina Iurișniți.

Viktor Orban se află la putere în Ungaria din 2010. Imediat după ce a ajuns la putere, Viktor Orban a declanșat o vastă reformă constituțională în care a introdus valorile „creștinismului” și ale „familiei tradiționale”. Reformele lui Orban au sporit influența guvernului asupra justiției și au consolidat puterea partidului Fidesz în toate instituțiile statului ungar.

Abuzurile guvernării PSD – ALDE, asemănătoare în mare parte cu cele din Ungaria lui Viktor Orban, aduc România printre corigenții lecției de democrație ai Europei.

În România, violențele legate de protestele din 10 august încă par că vor să fie băgate sub preț pentru că deranjează prea multă lume din PSD. Cu toate acestea, Europa nu vrea să lase problemele nerezolvate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.