Grevă de avertisment la metrou. STB scoate tramvaiele, troleibuzele și autobuzele mai devreme pe traseu

grevă de avertisment la metrou

Tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele Societăţii de Transport Bucureşti vor fi scoase pe traseu joi dimineață de la ora 4,00, în loc de 5,00, din cauză că va fi grevă de avertisment la metrou.

În perioada când va fi grevă de avertisment la metrou, în vederea asigurării serviciului public de transport la nivelul Capitalei, STB SA va scoate în traseu liniile urbane de tramvai, troleibuz şi autobuz începând cu ora 4,00, informează Societatea de Transport Bucureşti.

Sindicaliştii Metrorex şi angajaţii au decis luni să organizeze o grevă de avertisment la metrou de două ore, joi dimineaţă, între orele 04,00 şi 06,00, nemulţumirile principale fiind legate de salarii. Conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că organizarea grevei a fost decisă în urma întrunirii în şedinţă extraordinară a Consiliului general al Uniunii, iar peste 90% dintre salariaţii Metrorex şi-au exprimat anterior opţiunea pentru organizarea grevei de avertisment, fiind parcurse procedurile legale.

Liderul USLM, Ion Rădoi, a transmis presei că în cazul în care nu se vor primi de la managementul Metrorex răspunsuri favorabile la revendicările salariale, după greva de avertisment va urma o grevă generală. În acest caz, chiar dacă vor fi la posturi o treime dintre angajaţi, conform legiii, ar putea fi afectaţi 700.000 de călători. Greva generală ar putea fi declanşată luni, 19 noiembrie, între orele 04,00 şi 16,00.

Grevă de avertisment la metrou. Ce urmează

„Asta este procedura legală pe care urmează să o aplicăm. După greva de avertisment de două ore urmează greva generală pe termen nelimitat, în fiecare zi de la 4,00 la 16,00, pentru că în fiecare zi suntem obligaţi să asigurăm o treime din program pentru transportul călătorilor. Probabil circa 500.000 de călători vor fi afectaţi, având în vedere că după ora 16,00 se reia circulaţia. Dar dimineaţa când este oră de vârf şi după ora 14,30 şi 15,00, iar începe o suprasolicitare a trenurilor”, a spus Rădoi.

Întrebat dacă a fost contactat de conducerea Societăţii de Transport Bucureşti (STB) pentru suplimentarea mijloacelor de transport în comun, Rădoi a precizat că nu s-a întâmplat acest lucru, dar oricum nu ar fi suficient având în vedere traficul greoi de la suprafaţă. „Nu ne-au contactat cei de la STB pentru a suplimenta numărul mijloacelor de suprafaţă, dar şi dacă ar face acest lucru nu ar fi suficient pentru că în primul rând să nu uităm că aproximativ două milioane de autoturisme circulă zilnic în Bucureşti. Oricum transportul este destul de greoi la suprafaţă”, a precizat Rădoi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.