Un nou incendiu a izbucnit la groapa de gunoi Pata Rât. Romii cer demisia lui Emil Boc de la Primărie

incendiu la școala 124
Incendiu

Un nou incendiu a izbucnit vineri seară la rampa de gunoi a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât, iar mai multe barăci improvizate de țigani pe o suprafață de 500 de metri pătrați au fost mistuite de flăcări.

Martorii spun că focul a pornit în cocioaba unui bătrân de 68 de ani. „În zece minute a ars tot. Am văzut ca iasă fum si am mers la el să-i spun că arde. L-am văzut în timp ce căra apa cu mogăldeața să stingă focul. Cred că de șocul care l-a suferit nu a putut nici să strige după ajutor”, spune o femeie, care la rândul ei a rămas fără acoperiș deasupra capului.

Oamenii au sunat disperați la 112, de mai multe ori, dar pompierii au întârziat să apară. Incendiul afost atât de puternic încât apa a fost adusă și cu vidanjele Regiei de apă canal. La fața locului au fost șase mașini de pompieri și zeci de jandarmi.

Romii au amenințat că vor merge în fața Primăriei Cluj Napoca să protesteze, deoarece primarul Emil Boc îi tot duce cu vorba că le dă case unde să se mute. „Ne-au tot dus Cucoreanu. Să veniți sa vedem unde stăm și cum stăm. Mergem acolo și facem scandal. Ori noi, ori primarul”, spune un rom.  La fața locului a fost și viceprimarul Clujului Dan Tarcea, care a stat de vorbă cu oamenii și a promis că persoanele care au rămas fără cocioabe vor fi mutate în două adăposturi.

Nu este prima dată când la rampa de la Pata Rât izbucneşte un incendiu. Pompierii ISU Cluj au mai intervenit la stingerea unui incendiu aici chiar acum două săptămâni. Rampa temporară de la Pata Rât a fost dată în folosinţă în octombrie 2015, după ce fosta rampă, neconformă, situată în vecinătate, a intrat în procedură de închidere.

LĂSAȚI UN MESAJ

*