Primarul Robert Negoiță vrea aqua parc în Parcul Pantelimon. USR: un program megaloman

scrumbia lui Robert Negoiță Negoiță a cheltuit banii de învățământ Robert Negoiță vrea aqua parc

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță vrea aqua parc și un parc de distracții în Parcul Pantelimon, valoarea lucrărilor fiind estimată la 112 milioane de lei.

Consiliul Local Sector 3 a aprobat luni caietul de sarcini și modelul de contract, proiectul urmând să fie făcut de companiile municipale. Potrivit documentelor, termenul de execuție este șase luni, la care se adaugă două luni proiectarea. Proiectul prevede și reamenajarea parcului, de la construcția de noi alei, sisteme de irigații, până la amenajări peisagistice, iluminat, bănci, coșuri de gunoi și foișoare.

„Având în vedere necesitatea creșterii atractivităţii Parcului Pantelimon din Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti prin crearea de facilități pentru recreere, se propune punerea în valoare a aspectului natural şi al reliefului parcului prin crearea de diverse tipuri de divertisment acvatic care vor cuprinde tobogane de mai multe feluri, lazy river, piscine pentru copii pe diverse categorii de vârstă, şezlonguri, pergole, vestiare, grupuri sanitare, dușuri, coşuri/ platforme de gunoi, sistem de ticketing, împrejmuiri și sisteme, împrejmuiri, sistem de supraveghere și zone pentru expunerea la soare. Pe lângă acestea, se va crea şi un parc tematic care cuprinde lucrări de butaforii, instalație de tiroliană, montagne russe sau spații de joacă”, se arată în Hotărârea Consiliului Local Sector 3 nr. 466/27.09.2018 privind aprobarea  prin care Robert Negoiță vrea aqua parc în Pantelimon.

Hotărârea a fost criticată de opoziție (nu de PNL, pentru că la Sectorul 3 USL trăiește). Liviu Mălureanu, consiier local din partea USR Sector 3, este de părere că este o investiție inutilă. ”Nu consider că un parc de distracții este una din prioritățile sectorului în acest moment. Primarul Robert Negoiță investește peste 110 milioane de lei din banii cetățenilor într-un proiect megaloman a cărui rentabilitate nu o știm. Aceeași sumă ar putea fi folosită pentru a rezolva problemele stringente din sector precum curățenia deficitară, străzile de pământ, cartierele fără utilități etc. Sau, și mai bine, banii respectivi ar putea fi folosiți pentru răscumpărarea parcului IOR”, a declarat acesta pentru HotNews.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

*