Primarul general Gabriela Firea promovează mersul pe bicicletă la școală sau la serviciu în București

1
123

Primarul general Gabriela Firea a declarat că mersul pe bicicletă la școală sau la serviciu trebuie să devină o obișnuință și în București.

Primăria Municipiului București (PMB) își reafirmă angajamentul de a sprijini și încuraja mersul pe bicicletă în Capitală ca mod alternativ de transport. În acest scop, anul acesta vor începe proiectele de amenajare de piste de biciclete cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) și în Planul de Mobilitate Urbană București — Ilfov (PMUD), cât și studiul de fezabilitate privind accesarea celor 10 milioane de euro puși la dispoziție de Uniunea Europeană prin intermediul Ministerului Mediului pentru realizarea de piste de biciclete.

„Bucureștiul poate fi un oraș prietenos cu bicicliștii, așa cum sunt multe din marile capitale europene. Avem condițiile prealabile îndeplinite pentru demararea construcției unui sistem inteligent de piste de biciclete în oraș, care să permită folosirea bicicletei sau a altor mijloace de transport nepoluante nu doar în scop recreativ, ci ca alternative viabile la deplasarea cu autovehicule. Mersul cu bicicleta la școală sau la serviciu trebuie să devină o obișnuință și în București”, a spus Gabriela Firea.

Pe 11 iunie 2017 bicicliștii din întreaga lume care folosesc aplicația Strava sunt provocați să folosească, în această zi, bicicleta pentru a se deplasa la școală sau la locul de muncă. Dacă anul trecut au răspuns acestei provocări aproape 80.000 de bicicliști din 180 de țări, anul acesta numărul lor depășește deja 120.000, mai precizează sursa citată.

1 COMENTARIU

  1. Ca se fac piste pentru biciclisti este foarte bine, dar mai este o problema: persoanele care locuiesc in blocuri nu au unde sa-si tina bicicletele.In apartamente? Majoritatea covarsitoare a blocurilor din tara nu au nici beciuri.Deci este o probleme cu care se confrunta romanii care locuiesc la blocuri, in toata tara.Si nu se ia nicio masura.Din incompetenta? Ar trebui ca la fiecare scara, la parter, sa se prevada numai 3 apartamente iar spatiul prevazut pentru al patrulea sa fie proiactat pentru biciclete.

LĂSAȚI UN MESAJ


*