Primăria Capitalei, după Marșul bicicliștilor: Ministerul Mediului a aprobat 67 km de piste

Centura București Trafic restricționat pe Centura București, pentru „Prima evadare”

Primăria Capitalei a anunţat sâmbătă seara, după Marșul bicicliștilor, că a fost aprobat în Comisia Tehnico- Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanță de 67 de kilometri.

În total, vor exista 240 de kilometri de piste pentru biciclete în Bucureşti, iar construirea acestora va continua şi în anul următor.

Proiectul cuprinde patru trasee, pe o distanţă de 63,5 km, ocupând o suprafaţă totală de aproximativ 201.000 de metri pătraţi. Lucrările pot începe în luna iunie a acestui an, în acest moment, obţinându-se avizele necesare. Aceste piste vor fi realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje.

Cele patru trasee sunt:

Traseul 1- Piața Victoriei- Bd. Aviatorilor- Bd. Beijing- strada Nicolae Caranfil- Sos. Pipera- strada Alexandru Șerbănescu- Bd. Aerogării- DN1- Piața Presei Libere- Sos. Kiseleff- Bd. Constantin Prezan

Traseul 2- Piața Victoriei- Bd. Iancu de Hunedoara- Sos. Ștefan cel Mare- Sos. Mihai Bravu

Traseul 3- Calea Victoriei- Bd. Regina Elisabeta- Splaiul Independenței- Bd. Națiunile Unite

Traseul 4- Piata Libertății- Piața Constituției- Bd Unirii- Bd. Decebal- Bd. Basarabia- Stadionul Național

De asemenea, Primăria Capitalei anunţă că urmăreşte introducerea unui sistem de transport public cu biciclete (crearea de stații de închiriere, parcări și achiziționarea de biciclete pentru utilizare de catre public care se materializeaza in anul 2018 – prin acordarea a 30.000 de vouchere pentru locuitorii Capitalei).

Sâmbătă a avut loc al doisprezecelea Marş al Bicicliştilor din Bucureşti. ”Motivele organizării protestului: neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete, neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate”, au transmis organizatorii.

La Marșul bicicliștilor au participat câteva sute de biciclişti care au cerut ”un oraş pentru oameni”, nu pentru maşini.

LĂSAȚI UN MESAJ

*