Filofteia și Varvara, învinse de „Mitici”! Metroul din Drumul Taberei mai întârzie un an

1
500
metroul din Drumul Taberei
Promisiunile făcute bucureștenilor de către pesedistul Ponta și liberalul Ramona Mănescu au fost vorbe în vânt. Praf în ochi până în 2018

Oricâtă putere ar avea, frezele gigantice Filofteia şi Varvara, aduse să sape tunelurile la metroul din Drumul Taberei, nu au putut sfărâma şi metehnele dâmbovițene. Circulația pe Magistrala 5, care ar fi trebuit să înceapă în 2014 este din nou amânată.

Noul termen „promis” la care ar trebui să circule metroul prin cartierul Drumul Taberei din Capitală este abia în … iunie 2018.

Oficialii Metrorex, un nou termen – mai au nevoie de un an

Lucrările la Magistrala 5 spre Drumul Taberei mai mult au bătut pasul pe loc. Pe măsură ce termenele se tot amână, răbdarea bucureştenilor este pe sfârșite. Doar structura primei secţiuni e gata în proporţie de 90%. Săpăturile la aceasta s-ar putea încheia în luna iulie dacă nu va interveni, bineînțeles, vreo nouă amânare. Lucrările la finisaje avansează mai lent. Doar la stațiile Orizont, Favorit şi Drumul Taberei 34 se aproie de 75%. În miezul verii, Filofteia şi Varvara vor lua din nou o pauză. Când au fost aduse în țară, în 2013, ni s-a promis, în direct la tv, că acestea nu se vor opri până nu termină săpăturile.

Construcţia Magistralei 5 a început în 2011 și treaba trebuia să fie gata în trei ani. Nicio socoteală de pe hârtie nu s-a potrivit cu cea din subteran astfel că nici ultimul termen, anul 2017, în care autorităţile spuneau că se vor pune trenurile în mişcare, „nu a fost să fie”!

Metroul din Drumul Taberei – ce au promis Ponta și Mănescu

metroul din Drumul Taberei
Ramona Mănescu

Frezele-gigant Filofteia și Varvara, echipamentele TBM (tunnel boring machine) care sapă tunelurile Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei-Eroilor, au fost puse în funcțiune pe data de 25 septembrie în prezența presei, a premierului Victor Ponta și a ministrului Transporturilor de la acea vreme, Ramona Mănescu. „Utilajele nu se mai opresc până nu termină de săpat tunelurile. Vom supraveghea cu atenție aceste lucrări pentru ca termenele să fie respectate. Am cerut constructorului să se asigure că traficul la suprafață va fi redat conform planificării, la finalul anului viitor (2014 – n.r.)„, a declarat atunci ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Bucureștenii din Drumul Taberei nu mai au puterea nici să râdă…

1 COMENTARIU

  1. Mai resistati ma in cloaca aia, in COSMARUL de „tara”? :) Fugiti de-acolo cat nu se inchid granitele (ca „elita” va avea nevoie de sclavi ca voi) si mergeti in tari unde e apreciata si mai ales RESPECTATA munca!
    Click pe nume pt alte motive…

LĂSAȚI UN MESAJ


*