Atentat pe Manchester Arena, 19 morți și 50 de răniți. Momentan nu sunt români printre victime

Imagine din Manchester Arena după explozie. sursa foto: Manchester Evening Standard

Explozia de aseară de pe Manchester Arena în care au murit cel puțin 19 persoane este tratată ca un atentat terorist de autoritățile britanice. Până la acest moment, nu sunt informații că ar fi români printre victimele incidentului de astă-noapte.

Aseară târziu a avut loc o explozie care a avut loc la Manchester Arena, după un concert al Arianei Grande, a provocat moartea a 19 persoane şi rănirea altor 50, anunţă BBC. Incidentul este tratat de poliţie ca un atentat terorist, așa cum a anunțat Poliţia. Informaţii încă neconfirmate sugerează că ar fi vorba despre un atacator sinucigaş.

„În prezent, tratăm incidentul ca pe unul terorist până când vom avea alte date”, a anunţat un reprezentant al Poliţiei, care a precizat că poliţiştii colaborează cu instituţiile din domeniul combaterii terorismului şi cu cele din inteligence. Cauza exploziei nu este cunoscută, dar incidentul este considerat unul terorist. Conform poliţiei, explozia a avut loc la ora 22:45.

atentat londra twitter

Până la acest moment nu sunt români printre victime

La primele ore ale dimineții nu erau informații că printre victime ar fi fost cetățeni români, însă informațiile nu erau complete.
Ministerul Afacerilor Externe a anunțat Ambasada României la Londra a cerut date privind identitatea victimelor exploziei de la Manchester Arena şi este pregătită să acorde asistenţă consulară
Facebook a activat opţiunea „safety check” în urma exploziei de la Manchester Arena, astfel încât cei care s-au aflat la concertul Arianei Grande sau în zona arenei să îşi poate anunţa familia şi prietenii că sunt în siguranţă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.