22 de organizații civice contestă proiectul prin care bucureștenii plătesc benzina ilfovenilor

bucureștenii plătesc benzina ilfovenilor

Nu mai puțin de 22 de organizaţii civice le-au cerut miercuri consilierilor generali să respingă proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului Stimularea Mobilităţii şi descongestionarea traficului din Municipiul Bucureşti, inclusiv prevederea prin care bucureștenii plătesc benzina ilfovenilor.

„OPTAR – Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România, împreună cu alte 21 de organizaţii şi grupuri civice semnatare, reclamă incompetenţa Primăriei Municipiului Bucureşti în domeniul mobilităţii urbane şi solicită membrilor Consiliului General al Municipiului Bucureşti să respingă proiectul de hotărâre pentru aprobarea programului Stimularea Mobilităţii şi descongestionarea traficului din Municipiul Bucureşti”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de OPTAR.

Primarul Gabriela Firea propune CGMB un proiect de hotărâre care, pe lângă alte măsuri, presupune decontarea combustibilului, în valoare de până la 500 lei/lună pentru utilizarea în comun a maşinilor personale de către părinţii care se asociază pentru a-şi duce împreună copiii la şcoală şi până la 500 lei/lună pentru adulţii care se asociază pentru a se deplasa împreună prin regiunea Bucureşti-Ilfov.

„Alocarea de fonduri publice pentru decontarea combustibililor pentru utilizarea autoturismului va duce la o formă de subvenţionare a utilizării transportului motorizat individual, asta în condiţiile în care toată energia şi fondurile publice ale instituţiei publice trebuie să fie îndreptate spre măsuri care să ducă tocmai la descurajarea acestui comportament. Mai mult, este greu de imaginat o metodologie de implementare pentru un astfel de program, existând un potenţial mare de utilizare a acestor fonduri altfel decât conform cu scopul declarat în această hotărâre”, au explicat reprezentanţii Organizaţiei de Transport Alternativ opoziția lor la prevederea prin care bucureștenii plătesc benzina ilfovenilor.

Semnatarii susţin că, pentru aceeaşi problemă, autorităţile din Viena au adoptat următoarele soluţii: realizarea de trotuare accesibile pietonilor; realizarea de trasee sigure pentru biciclete; realizarea de trasee dedicate transportului public (inclusiv pentru taxi şi biciclete); blocarea accesului autovehiculelor pe străzile din jurul şcolilor la orele începerii cursurilor pentru a descuraja părinţii să folosească transportul copiilor cu autoturismul la şcoală.

„Măsurile adoptate în Viena sunt în acord cu planurile de dezvoltare durabilă a oraşului. Cu toate că Bucureştiul a adoptat un plan similar, soluţiile propuse de Primăria Capitalei sunt contrare principiilor care îl guvernează. Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (n.r. – PMUD) a fost aprobat de CGMB (şi, ulterior, ignorat de PMB) chiar în acest mandat. În schimb, în loc să adopte măsuri verificate de mii de oraşe, Primăria Capitalei propune un nou experiment pentru traficul din Bucureşti, propunând un program pilot prin care să stimuleze transportul copiilor cu autoturismele la şcoală. Pe lângă nocivitatea propunerii, Primăria educă noile generaţii să li se pară firesc să se deplaseze cu autoturismele prin oraş, acest fapt contravenind principiilor dezvoltării durabile”, mai susţin reprezentanţii celor 22 de organizaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

*