În Teleormanul lui Dragnea e Coreea de Nord! – Dezvăluirile lui Nițulescu, fostul prefect al județului. Cum s-a dat un tun de un miliard de euro!

nitudrag
Teodor Nițulescu, dezvăluiri cutremurătoare despre Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD

Fostul președinte al PSD Teleorman, timp de cinci ani, Teodor Nițulescu, a dezvăluit, joi seară, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan, cum actualul președinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum și tertipurile la care a apelat.

„Privatizarea firmei e ușor de demonstrat, dar trebuie să se dorească și pot să demonstrez că a fost o fraudă de proporții.  Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea, dar politic. Când am fost prefect, Teldrum nu a luat niciun ban din bugetul Consiliul Județean”, afirmă Teodor Nițulescu. Mai mult, potrivit acestuia, Liviu Dragnea i-a sponsorizat campania din 2009, fostului șef de stat, Traian Băsescu, cu banii din Teldrum.

”Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro în Teldrum. Fără doar și poate e a dânsului”.

„Am fost personajul care a fost curtat de partea PSD-istă ca să ajut la realizarea unui procentaj suficient pentru demiterea lui Traian Băsescu. Eu am plecat în 2007 din PSD, la primul referendum de demiterea a lui Traian Băsescu și printre cei cinci deputați care au semnat un document, în care arătam că nu suntem de acord cu demiterea președintelui și că se fac presiuni inimaginabile asupra Parlamentului ca președintele să fie suspendat”.

-De foarte multă vreme eu zic, public, la Teleorman ce înseamnă Liviu Dragnea, ce înseamnă politica pe care o duce acolo și manipularea incredibilă a instituțiilor statului și setea lui avidă de putere și goana după bani. Dragnea a sifonat peste 1 miliard de euro în Teldrum. Fără doar și poate (e a dânsului). Mie, în 2002, mi-a propus să facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum și el 60%. Eu atunci aveam o firmă de construcții. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum: în calitatea mea de președinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul ăsta, cu condiția ca această privatizare să fie făcută în condițiile legii. Pot să spun că a existat presiune din părea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus că nu doresc acest lucru, pentru că toți banii județului vor veni la noi (…) Banii i-au luat și s-a urmat drumul spre ascensiune. Toată ascensiunea lui se datorează bugetului Consiliul Județean și că a urmat o singură direcție: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut că pot să demonstrez. O pot face în 30 de minute.

Cel mai sărac județ, cei mai bogați conducători. Calotă, bani frumoși de la Casa de Sănătate

Dragnea
Samuel Calotă, consilierul demisionar al ministrului de interne, încasează 15.000 de euro chirie, lunar,  de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, susține Nițulescu

-Privatizarea frauduloasă a Teldrum s-a produs cu banii de la Direcția de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relația lui Dragnea cu firma Teldrum, e o glumă pentru că, dacă DNA descinde mâine la Consiliul Județean și mă cheamă martor, o să găsească 50 de martori care să ateste toate fărădelegile lui Dragnea, în timpul în care a fost președintele Consiliului Județean. Marea problemă e că nu o fac.

-Acțiunile le-a deținut Fișcuci Marian, fostul lui prieten. îi leagă multe fărădelegi și chiar un omor petrecut, la nivelul județului Teleorman. Un deputat acolo a omorât un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool în aerul expirat și motivarea procurorului respectiv a fost că alcoolul în aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar pe care și-l pusese la o măsea dimineață, iar accidentul fiind seara. E cumnatul lui Fișcuci, Adrian Simionescu.

-Samuel Calotă a fost promovat, în guvernul Boc, vicepreședinte la ANPC. Pe mine m-a surprins aseară dezvăluirea lui Romică Părpălea, nu mă așteptam de la Calotă. Am fost cel care l-am promovat la ANPC, o gafă pe care o regret. Când Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia a trecut la Consiliul Județean, ca toate spitalele, Dragnea a schimbat toți directorii, cu excepția Spitalului de Psihiatrie de la Poroschia, unde era Calotă.

-Casa de Asigurări de la Teleorman a fost mutată, în 2008, într-un imobil pe care Calotă l-a cumpărat. Acolo s-a mutat Casa de Asigurări de Sănătate, într-un loc deloc neprietenesc față de accesul public și chiria e în jur de 15.000 euro pe lună. Dacă ani de zile acești bani au fost plătiți de Casa Națională de Sănătate, bani care se duc în buzunarul lui Samuel Calotă.

-Plantarea lui la MAI e rodul lui Dragnea și am înțeles de ce, pentru că a fost omul prin care a acționat la adresa altor martori în dosarul „Referendumul”. Ce nu a zis Părpălea e mult mai grav: este cumpărarea tuturor reprezentanților partidelor, în secțiile de votare, ca să permită reprezentanților PSD să modifice procesele verbale. Vreo 360 de secții de vot exista (…) în Februarie 2012, Dragnea a încercat să mă mituiască cu un post de senator și să mă întorc la PSD. Era vorba de două infracțiuni pe care le-am descoperit și grave.

Teldrum, fraudă de proporții

-Privatizarea firmei Teldrum e ușor de demonstrat, dar trebuie să se dorească și pot să demonstrez că a fost o fraudă de proporții. S-a privatizat cu activul, la sfârșit de noiembrie, în loc de decembrie și încasările au fost stabilite pentru decembrie. E vorba de terenurile de incintă, sub semnătura lui Dragnea, care arată că s-a subtilizat și subevaluat un teren. Toate se pot demonstra, plecând de la documente care există la Registrul Comerțului. Când Dragnea a făcut trecerea acțiunilor la purtător, ca să nu mai apară el, ultimii rămân înregistrați la Registrul Comerțului, cei care au deținut acțiunile, doi tipi, colegi de-ai lui Dragnea de facultate. Vânzarea acțiunilor, făcute de Fișcuci spre cei doi e 52.000 de euro. Cum să vinzi o firmă cu 5 milioane de euro profit, pe an, cu 500.000 de euro. De privatizarea Teldrum nicio instituție a statului nu s-a ocupat până acum.

„În Teleorman e Coreea de Nord”. Dezvăluiri care au dus la demisia lui Calotă

Dragnea
Dezvăluirile lui Romică Părpălea au cutremurat anturajul lui Liviu Dragnea

Samuel Calotă și-a dat demisia, joi, 1 octombrie, din funcția de consilier al secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul, din cadrul Ministerului de Interne. Demisia vine după ce martorul-cheie în dosarul „Referendumul”, Romică Părpălea, a declarat că Samuel Calotă i-a oferit bani pentru a retrage un denunț împotriva lui Liviu Dragnea.Principalele declarații care au dus la demisia consilierului:

-„în mai 2012, mi s-a oferit posibilitatea să vin ca președinte la o secție de votare, fiind jurist de profesie în municipiul Alexandria. Vorbim prima dată de alegeri locale. Am fost președinte la secția 25, Municipiul Alexandria, în prima fază la alegerile locale. Mi-am mutat domiciliul de pe Bragadiru pe Alexandria. Mi-am dat demisia din PSD și să nu fiu incompatibil cu funcția. La alegerile locale a fost la 38% prezentă pe secția mea. Acolo mi-a cerut să modific procesul verbal, ca să aibă voturile necesare, la 98%, mâna dreaptă a lui Dragnea, domnul Boboc Valentin, care a fost directorul Apa Serv; cum s-a modificat în comuna Bragadiru, unde a fost condamnat primarul, undeva peste 90%. I-am spus ‘domnule Boboc, dați-mi scris și modific’. și el mi-a zis așa: ‘nu mai ești membru PSD, nu mai ești președinte PSD, după referendum te vom suspenda din funcția de director general’ că nu am dorit să ajut partidul. Nu am modificat procesul verbal”, declară Romică Părpălea.

 

-„Un județ sărac, un om care dirijează tot prin oameni, prin firme, prin instituții că la presiunea la care am fost supus, instituțiile statului au lucrat pentru acest om. Au mers să mă fotografieze, să mă înregistreze, m-au urmărit, m-au presat, mi-au închis porțile către anumite întreprinderi. în județul Teleorman este instaurată o dictatură”, a spus Romică Părpălea.

Mai departe, martorul-cheie în dosarul „Referendumul” a povestit cum a fost supus la intimidări din partea șefului Antifraudă din Alexandria, Alin Vâjăială, cel care l-ar fi amenințat că dacă nu retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea, îi inaintează dosarul la DNA, dosar care ar fi fost ‘fabricat’. Timp de trei ani, explică Romică Părpălea, ar fi fost șantajat cu acest dosar.

„Un ofițer de poliție m-a chemat și mi-a zis în sediul poliției, la Alexandria, să retrag plângerea împotriva lui Liviu Dragnea. Mi-a zis: ‘ai o plângere făcută de primarul Drăgusin’, prietenul lui Dragnea, care au fost în colaborare după ce am făcut denunțul, au făcut o plângere in rem, aiurea! Au lucrat cu oamenii lor din interior, de la Antifraudă. Mi-a zis: ‘ori cu domnul Dragnea, ori inaintăm dosarul’. Alin Vajaială, comisar-șef Antifraudă din Alexandria. El m-a chemat în sediul poliției județene și mi-a zis: ‘ori așa, îți închidem dosarul, dar trebuie să îți retragi plângerea’. și i-am zis că nu am făcut nimic, că mi-au fabricat probe. L-au declinat la DNA și uitați ce zic DNA (ei au crezut că sunt omul lor) mi-a clasat cauza, dar le-am mai dat lor de lucru. Dragnea cere să fie judecat separat, de primarul de la Bragadiru și ceilalți, pentru că vrea să scape, ca și când nu ar fi fost el cel care a dat ordinul pentru fraudare”, a mai afirmat Romică Părpălea.

După ce a depus denunțul pe 20 august, la structura centrală a DNA, martorul-cheie în dosarul „Referendumul” a explicat cum a colaborat cu procurorii, ce probe a adus în susținerea denunțului său și ce a urmat.

„A trebuit să aduc probe și am adus și le-am demonstrat și Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pe probele mele. Cei de la DNA mi-au și zis că trebuiau să lucreze trei ani ca să adune aceste probe, probe cu oamenii care au votat și cei care nu au votat. Ce a făcut primarul din Bragadiru: l-a ajutat pe Dragnea, trimitea oameni în teritoriu. După prima condamnare, și-a pierdut drepturile electorale. Au început cercetările. Dumnealor au avut inregistrările și le-au pus cap la cap și am lucrat cu procurorii și s-a instrumentat dosarul. La un moment dat, domnul Bocșan, procurorul de caz, a renunțat. Mi-a zis că nu mai lucrează pe operativ, că e la ministerul public”, povestește Romică Părpălea.

Mita de 100.000 de euro

După acest episod, Părpălea a relatat cum i-a fost oferită suma de 100.000 de euro, de către Samuel Calotă, pentru a-și retrage denunțul.

„Am vrut să merg în fața ambasadei Americane, să întru   foamei. Nu la ce presiuni am fost supus. Telefoane de amenințare, cu număr ascuns , după toată , intervenit prin cineva prin care ne cunoșteam de mult timp. Acea persoană e consilierul personal Ministrului de Interne, Samuel Calotă, care, la dumnealui casă, cu presiune, m- să scriu. dată m- dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de ascultat de la .

Domnul mi- zis: ‘Romică, vin cu o propunere de la Dragnea: îți închidem dosarul’. -am zis: ‘șefu, nu am nimic aici, dacă ei mi-au fabricat un dosar!’. Mi- zis: ‘vă închidem dosarul vă dăm de 100 mii de euro să vă retrageți denunțul lui Dragnea’. Calotă vorbea cu avocatul domnului Dragnea.

Haideți să vă spun de ce mi-au oferit : eu, prin contractul de mantat, trebuia să îmi iau de 5 miliarde 600 de milioane de la muncipiul Alexandria am zis: ‘șefu, -mi banii mei, care cei legali pe contractul de mandat nu am nicio problemă să îmi dumneavoastră bani’. Ce făcut Calotă: mi- spus: ‘îți dăm 20 mii de euro’ să îmi fac retragerea declarației denunțului. Retragerea denunțului l-am făcut la dumnealui casă banii mi-dat pe stradă, după ce-1select11 cu declarația mea să verifice. 10.000 o dată 10.000 la jumătate de oră. Deci, după ce mi-am retras denunțul, venit domnul Calotă, mi- dat 10.000,-1select11   verificat la . Am făcut cum mi- dictat. avut textul de la avocat, de la domnul Nazat. Am scris ce zis, am vrut să îndoi   zis ‘nu’. E implicată poliția acolo, oameni din structurile din . Domnul Vajaială Nicolae, domnul procuror Neată, de municipiu, care mi- ținut dosarul trei ani. Teleorman, puterea e stare de orice. Dragnea e puterea acolo, are tot ce se poate Teleorman. De multe ori am crezut că e protejat din interiorul „, spune Romică Părpălea.

Singurul denunțător în dosarul „Referendumul”, presiunile la care a fost supus

„Mi-am retras denunțul după un an ceva, după ce fost trimis judecată atunci normal, după Codul Penal, când nu există un denunț se inlătură răspunderea penală, dar procurorii au mers departe pe inregistrări. Un procuror m- întrebat de ce mi-am retras plângerea -am zis ‘șefu, dacă domnul Bocșan renunțat, cu care am colaborat, Mariana, de secție, îmi asigurase protectie’. ce am vrut să fac? Să plec din tară, unde am sigurantă. Nu   să trăiesc . Trimiteau anumiți oameni. Mi-au dat foc la două mașini. Nici acum nu-găsit autorul. Poliția județul Teleorman e condusă de Dragnea. Vă zic cu probe. Dacă șeful de la Antifraudă m- șantajat pe !   testul cu detectorul de minciuni.

Am un martor că -am dat banii înapoi lui Calotă pentru că, momentul ăla, m-am gândit că mă     avea o dovadă cu structurile statului mea. Mi- zis așa: ‘am o rugăminte la , eu plec   trebuie să am bani’. -am zis ‘ia șefu bani fă- treaba’. ‘Dar rămane noi.-dau tarziu’. Am întins să iau banii să am două probe: am crezut că instituțiile statului ne filmează , doilea , -am dat plicul mană l- la Postă mi- venit confirmarea de primire cu scrisul lui la , pe care am ascuns-o. Dumnealui scris confirmarea de primire. Am un martor că -am dat banii înapoi”. Calotă mereu îmi spunea că o să mă cheme la Supremă. Eu ziceam că voiam să îmi iau banii din contract ei mi-au ținut dosarul să îmi suspende , să nu să îmi iau banii. Cum mă întâlneam cu Sami Calotă: omul de legătură șofer la Spitalul Porosia. șoferul, într-o zi, l- chemat m- la București, aici. Am colindat două ore prin București că   frică să nu fie vreun procuror. venit la Mall Băneasa, luat un reportofon   să demonstreze lui Dragnea că nu e o șmecherie, m- obligat la unui lac să declar, are înregistrarea respectivă, care-transmis-o la avocat la Dragnea”,   spus Romică Părpălea.

întrebat, după ce-retras plângerea, ce l- determinat să o redepună cu o săptămană urmă, Romică Părpălea precizat că au fost reluate presiunile .

„Teleorman, eu am crezut că după -au limpezit apele. Au început presiuni mea din nou. Structurile din teritoriu, să demonstreze loialitatea fată de Dragnea, au așteptat să vadă dacă Liviu Dragnea e condamnat dosarul Referendumul. Dacă achitat, îmi încheia mie cred, dar pentru că Liviu Dragnea fost condamnat primă instantă, m- chemat săptămana trecută la , la Alexandria, care instrumentează cazul,   îmi clasase pe corupție mi- propus o variantă: ‘haideti să vă dăm o amendă penală’. ‘De ce doamnă, vinovat? Nu am făcut nimic decât am demonstrat   lumii, am depus un denunț pentru că acest om dat ordin să fraudeze, județul Teleorman, să pozeze la nivel , să ajungă președinte PSD’

După, am fost supus la toate presiunile din partea structurilor din teritoriu: poliție, parchet, oameni din localitatea Bragadiru, prin primar, care a fost condamnat, în primă instantă, și e ținut ca să nu declare împotriva lui Dragnea, în dosarul Referendumul, deși în Codul Penal scrie că nu mai are dreptul să fie în funcție. Motivul de a mă duce din nou la DNA este că am văzut că acești oameni lucrează murdar și au făcut presiuni asupra mea. Pe 20 august am făcut plângerea penală pe numelu lui Dragnea și împotriva primarului din Bragadiru. Oamenii mei loiali din Bragadiru m-au informat că, la Bragadiru, se fură voturi și am zis ‘aduceti-mi probe, dovezi, inregistrări și fotografii’. Mi-a spus cineva, un prieten de-al meu, polițist: ‘Romică, sunteți monitorizați omule’.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.