Denunțătoarea Elenei Udrea, afaceri cu Elan Schwartzenberg, spioni unguri și Mișu Pricopsitu

Topoliceanu
Bica, Udrea și Topoliceanu, la Paris

Ana-Maria Topoliceanu, fosta prietena și actuala denunțătoare a Elenei Udrea, a avut legături de afaceri cu Elan Schwartzenberg, controversatul om de afaceri care a deținut postul Realitatea TV, dat acum dispărut, dar și cu oameni de afaceri denunțați drept spioni unguri.

Topoliceanu
Ana Maria Topoliceanu, legături dubioase cu afaceriști controversați

Dux România Cons este societatea în care Topoliceanu și afaceristul care a dispărut de doi ani au fost asociați înainte de a lăsa firma unei bătrâne de 75 de ani, la adresa căreia nu locuiește nimeni cu acest nume, conform vecinilor.

Spionii unguri și Mișu Pricopsitu

SRL-ul a fost înființat în 1996 și avea atunci sediul pe Calea Dorobantilor nr. 102-110. Fondatori și acționari au fost la acel moment: cetățeanul ungur Rudas Erno (60%), Dan Radu Vasilescu (20%), Antoanela Cristina Vasilescu (10%) și Asociatia Outdoor Media Group (10%), persoană juridică romană, cu sediul in Bucuresti, Calea Dorobantilor nr. 124, reprezentată de Ion Vartolomei.

Topoliceanu
RUDAS ERNO

RUDAS ERNO este unul dintre numele cunoscute ale anilor ’90. Acesta a fost, pentru patru ani (1991-1995) ambasadorul Ungariei în România, iar ulterior a intrat în afaceri, după ce Teodor Meleșcanu, ministru de Externe între 1992 și 1996, l-a reclamat ca fiind spion maghiar și a cerut retragerea sa de la București. După ieșirea din diplomație, Rudas s-a asociat cu Attila Verestoy în societatea mixtă româno-ungară „Casa de Editură Kronika“ și cu actualul șef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în firma H-D Clasic Motorcycles SRL.

Topoliceanu
Mihai Gabriel Popescu, alias „Mișu Pricopsitu”

MIȘU PRICOPSITU Din firmă a făcut parte la începutul anilor 2000 și General Management Group, compania cebrului Mihai Gabriel Popescu, zis și Mișu Pricopsitu, fratele deputatului Dan Cristian Popescu. Numit consilier personal de Ludovic Orban în 2007, când acesta era ministru la Transporturi, Popescu avea în conturi vreo 600.000 de euro și câteva imobile.

Firma, abandonată către o pensionară

Peste patru ani, în 2006, sediul Dux Cons a fost mutat pe Calea Floreasca nr. 91-111, bloc F1, et. 1, ap. 26, Sectorul 1.

În anul următor, Rudas ajunge să dețină toată firma și își înstrăinează procentele către ANA MARIA TOPOLICEANU – 40%, Schwartzenberg – 30% și bucureșteanca Maria Ioanițescu (n. 1931). Administrator devine Dan Costin Cernescu (n.1974). Pe 3 iunie 2009, Elan și Topoliceanu se retrag din firmă și o lasă ca asociat unic pe pensionara Maria Ioanițescu. Aceasta închide firma pe 8 februarie 2010.

Topoliceanu și datoria lui Stelu

Topoliceanu
Bica, Udrea și Topoliceanu, la Paris

Scurta prezență în SRL alături de Elan Schwartzenberg pare că i-a folosit amicei lui Udrea care și-a șters datoria la bancă și a luat și 200.000 de euro de la Gheorghe Stelian (zis Stelu), afaceristul controversat îmbogățit de ANRP și cu sprijinul fostei șefe a DIICOT, Alina Bica, prietenă pe atunci cu Elena Udrea și cu Topoliceanu.

În respectivul document, Topoliceanu declara venituri de 100.000 de euro de pe urma cabinetului său de avocatură, două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 2007 şi 2008, un teren intravilan de 3.000 de metri pătraţi în Ilfov, bijuterii de 10.000 de euro şi o maşină VW. Prietena Elenei Udrea mai declara un credit de 60.000 de franci elveţieni luat de la OTP Bank şi, cel mai interesant, un împrumut de 200.000 de euro acordat lui Gheorghe Stelian. Acesta era afaceristul care a beneficiat de o despăgubire frauduloasă de 60 de milioane de euro de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților acordată de cealaltă amică a Elenei Udrea, Alina Bica.

După doi ani, Topoliceanu scrie, în declarația de avere din 2010, că îşi achitase deja creditul de 60.000 de franci elveţieni către OTP Bank, în timp ce Gheorghe Stelian îi returnase, la rându-i, împrumutul de 200.000 de euro. Avocata nu mai avea terenul din Ilfov, în schimb cumpărase unul arabil de 31.400 metri pătraţi în Dâmboviţa, valoarea bijuteriilor şi ceasurilor sale a sărit deja la 40.000 de euro, avea trei conturi în lei, euro şi dolari la Raiffeisen Bank, iar VW-ul a fost înlocuit de un BMW X 6.

Asociată și cu Elena Udrea

Portalul romaniacurata.ro a publicat o analiză în care arată că Ana Maria Topoliceanu si Elena Udrea au fost și partenere de afaceri în compania Elan Grup, iar după ce PD a ajuns la guvernare în 2004 a fost numită membru în consiliul de administrație al Regiei Administrației Protocolului de Stat RAAPPS. Tot Udrea a numit-o în 2009 pe Topoliceanu în cele mai importante trei companii de pe litoral aflate in portofoliul Ministerului Turismului: Mamaia SA, Neptun-Olimp și Litoral SA. După preluarea mandatului de ministru, Elena Udrea a angajat-o drept consilier personal. În acestă calitate, Topoliceanu a primit și o locuință de la RA-APPS, pentru care plătea o chirie de 82 de euro. Ulterior, prietena doamnei Udrea a avansat până la funcția de director al Companiei Naționale de Investiții, din cadrul Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, semn de mare prețuire din partea titularului ministerului.

 

 

 

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. Bai nene,pai daca sant spioni dovediti ai maghiarilor ,ce mai asteptati fratilor ,de nu ii anchetati ,judecati si condamnati in regim de urgenta?…ce mai asteptati?….chiar NU mai avem adevarati romani in tara asta ?….de-i lasam pe toti spionii sa-si faca de cap?…..spuneti fratilor clar ,ca vreti ca tara asta sa DISPARA ,barem sa stim una si buna!…NU mai suportam sa NE ia toti smecherii de fraieri!….autoritatile sa-si faca datoria !….un pensionar neimpacat cu ideea ca NU se mai gasesc ADEVARATI ROMANI PATRIOTI LUMINATI!!!….

  2. Batrana careia Elan Schwartzenberg si Topoliceanu i-au transferat partile lor din firma de media este soacra lui Erno Rudas, caci, cum am aratat si in cartea mea, Politica flo-sionista a Romaniei, Rudas s-a casatorit cu fiica batranului taranist D.R. Ioanitescu, astfel facandu-si si legaturile si afacerile cu lideri ai PNT-CD, precum fratii Popescu, in anii ’90. La astfel de oameni, transferurile de parti sociale din firme mascheaza plata unor spagi, de regula. Vorbesc ca unul care i-a cunoscut personal si pe Erno Rudas si pe Misu Popescu-Pricopsitu, primul umplandu-l de bani pe al doilea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.