EXCLUSIV. Avioanele Lockheed și Boeing 747, restricționate, din 15 iunie, pe aeroportul Otopeni! Pistele sunt praf

Otopeni

Autoritatea Aeronautică  Civilă Română (AACR) a in restricționat, începând de joi, 15 iunie 2017, operarea avioanelor de tip Lockheed C-5 Galaxy, Boeing 747 și AN 124, au declarat surse din Ministerul Transporturilor pentru Cetățeanul.net.

Informația a fost confirmată de surse apropiate conducerii Compniei Naționale Aeroporturi București S.A.

„Ambele piste de la Otopeni au nevoie, urgent, de reparații capitale”

Situația, caracterizată drept „absurdă și dezastruoasă” este urmare a neasigurării de către actuala conducere a Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) SA a măsurilor de siguranță pentru pistele Aeroportului Internațional Henri Coandă București.

Informația este corectă și este legată de calitatea proastă a celor două piste de decolare-aterizare ale aeroportului care ridică mari probleme pentru aeronavele mai grele din cauza calității suprafeței de mișcare. Dacă nu se iau măsuri urgente, se poate ajunge ca, în 3-6 luni, să nu mai poată zbura decât ATR-urile. Pe pista 2 trebuia făcute lucrările din 2015, dar s-a făcut doar o spoială în 2016, și nici nu a fost echipată potrivit regulamentului 390 al Comisiei Europene (de instituire a unui sistem de performanță pentru serviciile de navigație aeriană  n.r.). Și cealaltă pistă, numărul 1, e făcută praf și trebuia băgată de mult în reparații capitale. La aceasta nu este doar problema învelișului asfaltic. Problema este că dalele de beton au început să se macine la colțuri”, ne-au declarat surse avizate. Cetățeanul.net a solicitat un punct de vedere oficial, din partea CNAB SA, dar acesta încă nu ne-a fost remis.

„Directorul Mândrescu este responabil de dezastru”

Otopeni
Alexandru Cuc, ministrul transporturilor, a tolerat numirea ilegală a directorului Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA

Având în vedere faptul că avioanele Lockheed C-5 Galaxy sunt avioane de transport militar de mari dimensiuni, concepute pentru a oferi transport aerian strategic greu pe distanțe intercontinentale, folosite în operațiunile NATO, este foarte probabil ca Aliații României din cadrul NATO să pună întrebări și să exprime neliniști.

Sursele îl arată cu degetul, ca principal responsabil că s-a ajuns la întârzierile și nerealizările obiectivelor de investiții, reparații și întreținere ale pistelor, pe Bogdan Stelian Mîndrescu, directorul general al Companiei Naționale „Aeroporturi București”. Mîndrescu, un tânăr de 27 de ani s-a autopropus, director general la Otopeni, în aprile 2017, fără a respecta prevederile obligatorii ale OUG 109/2011, privind guvernanța corporativă. Ministrul Transporturilor, Alexandu Răzvan Cuc a știut de ilegalitățile comise la numirea lui mîndrescu și nu numai, dar a închis ochii lăsând să se reverse de la Otopeni o adevărată cascadă de nereguli. Vom reveni!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.