FOTO Lucrări de mântuială pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Muncitorii au părăsit șantierul neterminat

Începute în urmă cu mai bine de șase ani, lucrările de modernizare de pe Bulevardul Liviu Rebreanu nu numai că nu s-au terminat nici acum, dar au fost făcute și de mântuială. Între timp, muncitorii s-au făcut nevăzuți de pe șantier.

Modernizarea primului tronson din Bulevardul Liviu Rebreanu, de 1,7 kilometri , situat între intersecțiile cu bulevardele Camil Ressu și Nicolae Grigorescu, a început în 2011 și a fost finalizată în 2014.

De atunci și până acum, liniile noi de tramvai montate pe mijlocul arterei ruginesc, nefiind folosite, pentru că nu este gata al doilea tronson. De fapt, acesta din urmaă, în lungime de puțin peste un kilometru, este și el aproape gata, dar nu a fost recepționat. Dacă la partea rutieră și la trotuare mai sunt unele lucruri de făcut pe alocuri, șinele și refugiile de tramvai sunt gata încă de anul trecut. Este montată inclusiv linia de contact, așa că în orice moment RATB ar putea introduce un tramvai de probă și apoi, dacă lucrurile merg bine, să se reia circulația, întrerupăt acum șase ani de zile.

Dalele de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, puse de mântuială

Revenind la trotuare, acestea au fost făcute pur și simplu de mântuială. În fața gurii de metrou de la Magazinul Titan, porțiune care a făcut parte din primul tronson modernizat, aproape toate dalele s-au dezlipit și sună a gol atunci când calci pe ele. Mai mult, unele dintre ele chiar au „plecat” de la locurile lor, așa cum se poate observa din fotografiile alăturată, făcute vineri după amiază.Bulevardul Liviu Rebreanu 1

Și că lucrarea a început să se degradeze pe primul sector, care a fost deja modernizat și recepționat acum trei ani de zile, mai treacă-meargă (oricum, nu ar strica să fie luat la întrebări reprezentantul Primăriei Municipiului București care a semnat procesul verbal de recepție). Bulevardul Liviu Rebreanu 3Dar dalele au început să capete joc și pe noul tronson din Bulevardul Liviu Rebreanu, unde lucrările au început în 2014 și ar fi trebuit să se încheie pe 24 februarie anul acesta, de Dragobete. Lucru care nu s-a întâmplat nici acum, chiar dacă constructorul a beneficiat din partea fostului primar Sorin Oprescu de un termen extrem de generos: trei ani pentru un kilometru de bulevard.Bulevardul Liviu Rebreanu 2

Revenind la trotuare, acestea arată ca după bombardament și pe noul sector și orice expert de bună credință în domeniul construcțiilor ar spune că ele trebuie refăcute de la zero. În fața magazinului Mega Image (fostul BIG Titan) craterele sunt la tot pasul. Și nu numai aici a apărut această problemă, ci pe toată lungimea sectorului.

Muncitorii au dat bir cu fugiții

Între timp, pe șantier nu mai poate fi văzut niciun muncitor de la Euroconstruct Trading 98 sau PACO, firmele care au câștigat lucrarea acum trei ani. Și asta cu toate că ar fi normal ca, măcar acum, în al 13-lea ceas, să constatăm o desfășurare impresionantă de forțe, determinate să finalizeze odată șantierul.

Despăgubirile pentru exproprieri destinate modernizării pe Bulevardul Liviu Rebreanu au fost aprobate de Consiliul General al Municipiului București încă de la începutul anului 2015. Potrivit hotărârii CGMB este vorba de despăgubiri pentru o suprafață totală de teren de peste 3.900 de metri pătrați și 167 mp de construcții. Valoarea despăgubirilor era estimată la circa 6,1 milioane de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro).Bulevardul Liviu Rebreanu 4

Lucrările pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri ai Bulevardului Liviu Rebreanu au fost planificate încă din 2007. Atunci, Consiliul General al Capitalei aproba indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea arterei care străbate o zonă destul de aglomerată din cartierul Titan.

Potrivit estimărilor din 2007, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu costa 118.573.800 lei, adică 36.484.251 euro. Problema este că în 2007 rata de schimb notată în hotărârea Consiliului General era de 3,25 lei pentru un euro.

Lucrările au început abia în 2011, iar în 2014 a fost finalizat un prim tronson, de 1,7 kilometri, situat între Camil Ressu și Nicolae Grigorescu, cu toate că întreaga investiție pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri de drum era eșalonată pe o perioadă de 18 luni.

CITEȘTE și GALERIE FOTO Muncitorii au dispărut de pe şantierul Liviu Rebreanu. Trotuarul s-a înfundat într-o cârciumă

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.