Drept la replica Marian’s Trading

Drept la replica
“Buna ziua, va transmit acest drept la replica ca urmare a articolului publicat de dumneavoastra Exploziv. Razboiul Vamii cu Politia de Frontiera, anchetat de DNA! Containere de marfa “teleportate” intre Constanta si Otopeni.
Citind articolul am constat ca acesta contine foarte multe informatii false si presupuneri si de aceea am ales sa va scriu acest drept la replica, pentru a apara imaginea companiei si a angajatilor nostri.
Referitor la “Oferta Marian’s si vama este gata “, in care incepeti prin a spune ca:” in urma mai multor controale politsitii au gasit mai multe containere care contineau marfuri in plus si s-au intocmit dosare penale. Containerele se aflau in tranzit intre biroul vamal Agigea Sud si Biroul Vamal Otopeni Calatori “ – Societatea noastra de la autorizarea in cadrul biroului vamal Constanta Sud Agigea si pana astazi nu a avut nici macar un singur container intors din drum de catre politia de frontiera , controlat si gasit cu marfuri in plus.
Se continua cu fraza “Ulterior s-a constatat că pe ruta Constanța Sud – Otopeni se efectuează o serie de operațiuni ilegale, derulate în favoarea unui comisionar vamal din Otopeni, SC Marian’s Trading SRL” – Toate operatiunile derulate de catre societatea noastra in cadrul Biroului Vamal Sud Agigea, fie ele exporturi, importuri sau tranzite se fac cu respectarea normelor legale in vigoare, sub control vamal.
O alta afirmatie in cadrul articolului in acest capitol si care priveste firma noastra „Acest operator a apărut în peisajul economic din Constanța aproape în același timp cu numirea ca șef al Vămii Constanța a doamnei Constantina Firanescu. Noul șef de vamă, delegat periodic în funcție, pentru perioade reînnoite succesiv, a promovat în permanență SC Marian’s Trading Srl. Firma este prezentată și în documentele oficiale ca find «unic comisionar agreat»”, . Aici faceti o confuzie cu autorizatia de EXPEDITOR AGREAT IN CADRUL REGIMULUI DE TRANZIT !!!, Aceasta autorizatie este la indemana oricarui principal obligat din Europa si implicit din Romania, pe baza unui dosar de autorizare. Societatea noastra detine aceasta autorizare la mai multe birouri vamale in care functionam..Absolut toti clientii nostrii vin din contractele logistice pe care compania noastra le are incheiate cu case de expeditii internationale si nu din raza portului Constanta Sud Agigea, deci nu exista niciun fel de promovare a unor terte persoane.
In urmatorul capitol “Corupție. Containere „teleportate”, în 40 de minute, de la Constanța la Otopeni” vorbeste despre faptul ca “vama Agigea si Vama Otopeni” si-au dat mana pentru prosperitatea agentului economic Marian’s Trading SRL”. Aceasta afirmatie nu este adevarata pentru ca societatea noastra se ocupa doar de plasarea marfurilor in tranzit la Constanta! De inregistrarea si vamuirea acestor containere la Otopeni se ocupa alta firma de comisionari si nu compania noastra.
Acest capitol se incheie cu fraza “Interesul aparent al acestei activități a fost acela de a-i permite comisionarului vamal SC Marian’s Trading Srl să câștige sume importante de bani.D “. Societatea noastra a incasat de pe urma asa-zisului “aranjament” importanta suma de 375 euro (trei sute saptezeci si cinci euro), adica la un curs BNR de 4.4594 lei un euro, suma de 1672.27 ron (o mie sase sute saptezeci si doi lei si douazeci si sapte de bani) !
Toate aceste fapte, inscrise in sistemul informatic al vamii, arata faptul ca nu a existat niciun fel de asa-zis aranjament ! si lucrurile s-au desfasurat in conformitate cu normele legale.
Capitolul : “ Protectie. Directia Generala a Vamilor a inchis ochii” incepeti cu fraza“ Un al doilea efect al acestor proceduri ilicite este faptul că, în această manieră, nu se poate cunoaște nici ce marfă, nici ce valoare are aceasta odată intrată pe teritoriul României, chiar cu riscul ca astfel să poate fi introduse armament sau droguri – Controlul in cadrul operatiunilor de tranzit se realizeaza in doua etape: a)la depunerea declaratiilor vamale de tranzit in sistem si b) la depunerea declaratiei de punere in libera circulatie – import, in niciun caz cand autocontainerele se afla in circulatie intre doua birouri vamale . Din moment ce declaratiile au fost depuse in intervalul 08.11 si 11.45 si au fost eliberate pentru tranzit incepand cu orele 13.35 asa cum se arata in articol, rezulta ca toate operatiunile au fost controlate conform normelor legale la depunerea tranzitelor. In data de 13.05.2016 au fost depuse declaratiile vamale de import si s-a facut controlul la destinatie si plata taxelor vamale . Mai mult decat atat, in cazul transporturilor containerizate exista sistemul de import la control ICS, care nu permite incarcarea niciunui container de la origine fara transmiterea catre biroul vamal de destinatie a informatiilor comerciale. Astfel orice container ajunge in portul Constanta parcurge 4 etape de control: 1. Analiza de risc; 2. Consemn-manifest; 3. Tranzit mărfuri containerizate/ import mărfuri containerizate; 4 . Sector tura(lucratorii vamali de la ieșire din port unde este luată in evidentă declarația aferentă fiecărui container ce părăsește zona liberă)
Capitolul continua cu urmatoarea afirmatie deosbit de grava :” Cel mai bun exemplu este cel în care unul dintre containerele comisionariate chiar de SC Marian’s Trading SRL a fost depistat în primăvara anului 2016 încărcat cu o cantitate de circa două tone de droguri!” Societatea noastra nu a avut de la deschiderea punctului de lucru la Constanta si pana astazi nici macar un singur transport suspect de trafic de droguri, cu atat mai mult sa fie descoperite droguri Va rog sa precizati in clar dovezi privind aceasta afirmatie deosebit de grava !. Daca nu aveti dovezi in acest sens, va rog sa dati dezmintire fata de aceasta afirmatie falsa si defaimatoare !
Se mai sustine in articol ca Directia Generala a Vamilor ne sustine, deoarece avem relatii la cel mai inalt nivel. Tin sa precizez faptul ca, in ultimele 5 luni avem emise pe societatea noastra mai multe procese verbale de contraventie – unul dintre ele chiar la Biroul Vamal Agigea, si ni s-a refuzat de catre Directia Generala a Vamilor, infiintarea unui punct vamal desi indeplinim conditiile legale.. Si ca o paranteza, nivelul unei singure amenzi este exact cat “suma importanta pe care societatea noastra urma sa o incaseze de pe urma asa zisului aranjament “
In speranta ca imi veti publica acest drept la replica si veti trata acest material cu seriozitatea care va caracterizeaza, va salut cu consideratie.

Marian Staicu

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.