VIDEO Inaugurată în iunie, uzina-fantomă de tratare a apei din Deltă nu funcționează nici azi!

O stație de alimentare cu apă din Delta Dunării, inaugurată, cu mare fast, de către ministrul apelor Ioan Deneș și președintele Consiliului județean Tulcea, Horia Teodorescu, nu funcționează nici la o lună de la tăierea panglicii! Investiția a costat nu mai puțin de 10 milioane de lei, bani publici, dar apa nu va fi potabilă (cum a mințit ministrul apelor Ioan Deneș) pentru că proiectul nu a prevăzut și o instalație de clorinare.

Filmarea făcută de un localnic arată că și la o lună după inaugurare stația a fost lăsată de izbeliște. Uzina a rămas închisă (încuiată!) imediat după inaugurarea oficială.

Inaugurarea oficială a alimentărilor cu apă din localităţile Ceatalchioi şi Pătlăgeanca s-a făcut într-o atmosferă festivistă la 21 iunie 2018. Panglica a fost tăiată chiar de ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, la eveniment mai participând preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu şi primarul comunei Ceatalchioi, Tudor Cernega.
La ceremonie nu au fost lăsați să participe sătenii din Ceatalchioi, sătui de altfel promisiunile aleșilor, că vor avea apă la robinet.Lucrările au fost executate de o firmă de casă a baronilor PSD Tulcea, implicată în dosare de corupție și aflată în insolvență.

Ministrul Deneș a dedicat „investiția” Centenarului, dar primarul a demascat minciuna

Lucrările la investiţiile din cele două sate au început în anul 2004 şi au costat nu mai puțin de 10 milioane de lei. Staţia de captare şi tratare a apei brute din satul Ceatalchioi şi cei aproape 13 kilometri de reţele ar fi trebuit să asigure, cel puțin pe hârtie, apa pentru cei 700 de locuitori ai localităţilor Ceatalchioi şi Pătlăgeanca. La inaugurare, ministrul apelor, Ioan Deneș și „baronul Teo”, cum i se mai spune președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu, s-au arătat mândri de o așa investiție în Anul Centenarului!

apă
Președintele CJ Horia Teodorescu (stânga), primarul Cernega și ministrul Deneș actorii comediei, pe bani publici, de inaugurare a stației „de apă potabilă” de la Ceatalchioi

Aceste recepţii şi dări în folosinţă se fac în Anul Centenarului. Legăm această recepţie şi punere la dispoziţie a apei potabile de acest an important, Anul Centenarului, pe care noi îl sărbătorim cu mândrie. Sunt investiţii începute, e adevărat, cu multă vreme în urmă şi care, iată, reuşim să le finalizăm acum. (…)”, declara ministrul Ioan Deneş.

Apa NU va fi însă potabilă. Asta pentru că stația nu este prevăzută cu o instalație de clorinare. O recunoaște chiar primarul, care spune acum că, dacă ar fi fost după el, nu ar fi inaugurat stația. ”Lucrările au durat 12-15 ani, pentru că nu a fost finanțare. Proiectul este unul mai vechi și nu prevede un sistem de clorinare a apei. Ne mai nemulțumește faptul că în proiect nu au fost prevăzuți nici hidranți, în caz de incendiu”, a explicat primarul Tudor Cernega.

Stația-fantomă din Deltă nu are angajați

După cum s-a putut vedea mai sus, ministrul Deneș a inaugurat o uzină-fantomă, care nu are perspective să funcționeze prea curând. Satul nu are canalizare, iar gospodăriile nu sunt branșate la rețeaua de apă! Pentru a putea funcționa, stația are nevoie de personal de specialitate, printre care și un chimist, dar nu se știe de unde va face rost de bani Primăria Ceatalchioi pentru plata angajaților stației.
În plus, Primăria se confruntă cu mai multe litigii, pentru că stația nu a fost
construită pe domeniul public, ci pe un teren privat, care nu a fost expropiat. Astfel, stația a fost ridicată pe terenul fermei agricole Agrodelta Sireasa SA și al unor săteni.
Nu am făcut un calcul, să vedem cât va costa branșarea unei gospodării. Până atunci, vom pune în sat la 500 de metri câte un robinet, dar va fi apă menajeră, pentru că nu avem clorinare”, a demontat primarul Tudor Cernega minciunile spuse în comunicatele oficiale ale Guvernului.

apă
Lucrările la stația de apă au durat 14 ani

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.