EXPLOZIV Terenuri de sute de milioane de euro sunt ținute „la secret” în Capitală, pentru samsarii imobiliari

terenuri
Terenurile „uitate” de Primării = milioane de euro pentru samsari

Cetățeanul.net a intrat în posesia unui document care dovedește corupția la nivel înalt care stăpânește administrația locală a Capitalei. Potrivit acestuia, sute de hectare de terenuri – spațiu verde din Capitală au fost ascunse de evidențele oficiale și sunt lăsate, intenționat, să se degradeze.

terenuri
Terenurile „uitate” de Primării = milioane de euro pentru samsari

Terenurile au o valoare totală de sute de milioane de euro și sunt o adevărată mină de aur pentru samsarii imobiliari.

O afacere uriașă

Un document obținute de Cetățeanul.net arată că aproape 400 de hectare de spațiu verde au ajuns să fie ținute la ascuns și lăsate în paragină. „Conform datelor înregistrate în Cadastrul verde al Municipiului Bucureşti – Registrul spaţiilor verzi, au fost identificate 368 ha teren degradat, aparţinând domeniului public, teren care nu este administrat de niciunul dintre sectoarele Municipiului București”, se precizează în documentul obținut de reporterii noștri. 

În multe dintre aceste zone, spun sursele noastre, samsarii de terenuri au început deja să depună dosare de revendicare, după ce ar fi cumpărat drepturi litigioase.

Nu este prima dată când apare informația că din București lipsesc, în acte desigur. Sorin Oprescu, dar și alți edili ai Capitalei au fost atenționați oficial, de mai mulți ani, de „lipsa”  a chiar a o mie de hectare din Capitală. Cetățeanul.net va reveni și asupra acestora.

Cea mai mare „comoară”, în Sectorul 4

Potrivit datelor obținute de cetățeanul.net, cele mai multe parcele de teren lăsate în paragină de primării sunt în sectorul 4 al Capitalei, 61 la sută din cele 368 de hectare de teren. Pe al doilea loc se află sectorul 1.

„Având în vedere prevederile legale mai sus menționate, Municipiul Bucureşti, prin Direcţia de Mediu, a încheiat în anul 2014 un nou contract de prestări servicii privind Inventarierea spaţiilor verzi private şi actualizarea registrului spaţiilor verzi al Municipiului Bucureşti”, scrie în documentul obținut de reporterii noștri.grafica sectoare

Obiectivele generale ale contractului se referă la actualizarea la nivelul anilor 2014-2015 a evidenţelor privind spaţiile verzi/arborii de pe domeniul public şi corelarea acestora cu Normele tehnice pentru elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor, completarea evidenţelor actuale prin inventarierea arborilor izolaţi/spaţiilor verzi de pe domeniul privat, actualizarea şi completarea aplicaţiei GIS dedicate Registrului spaţiilor verzi din intravilanul Municipiului Bucureşti.

Potrivit documentului, până în prezent, nu a fost emis ordinul de începere a lucrărilor aferente contractului de prestări servicii privind Inventarierea spaţiilor verzi private şi actualizarea registrului spaţiilor verzi al Municipiului Bucureşti.

Spațiile verzi, „umflate” în scripte, spune Curtea de Conturi

O altă gravă neregulă în domeniul spațiilor verzi a fost identificată de inspectorii Curții de Conturi. Astfel, terenurile aparținând domeniului public încadrate în categoria „spații verzi” și administrate efectiv de Municipiul București și de sectoare prin structurile specializate, au o suprafață mult mai mică (cu 2.449,5 ha la nivelul anului 2012) decât suprafețele determinate pe baza Cadastrului verde, se prevede în documentul care a fost întocmit de inspectorii Curții de Conturi a României.

„Menționăm că suprafețele administrate sunt stabilite pe bază de măsurători realizate de sectoare și ALPAB și comunicate pentru înregistrarea în Cadastrul Domeniului Public al Municipiului București conform art. 21 din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică și regimul juridic al acesteia și H.G. nr. 1031/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice privind înregistrarea în contabilitate a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului și al unităților administrativ teritoriale”, se mai precizează în document.

 

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.