Judecătorii din CSM au respins sancționarea propusă de IJ în cazul judecătorului Bogdan Mateescu

Secţia Specială vrea să redeschidă un dosar în care e vizat un judecător din CSM

Judecătorii din CSM au respins raportul Inspecției Judiciare care recomanda sancționarea judecătorului Bogdan Mateescu pentru o postare pe Facebook.

Bogdan Mateescu a fost reclamat la CSM de judecătorul constituțional Petre Lăzăroiu, după ce ce primul a atras atenția pe Facebook asupra faptului că mandatul lui Lăzăroiu a expirat încă din toamna anului trecut, depășind termenul constituțional de 9 ani. ”Secţia pentru judecători, cu majoritate, a constatat că nu există indicii cu privire la încălcarea de către domnul judecător Mihai Bogdan Mateescu, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, a normelor de conduită reglementate de art. 7 şi art. 9 alin. (2) din Codul deontologic al judecătorilor şi procurorilor şi în consecinţă a respins sesizarea Inspecţiei Judiciare (6 voturi pentru şi 2 împotrivă)”, se arată în decizia Secției pentru Judecători a CSM.

Bogdan Mateescu, membru al CSM, arăta pe 28 octombrie 2018 că Inspecția Judiciară a început verificările privind o posibilă cercetare disciplinară a sa, după o sesizare a lui Petre Lăzăroiu, judecător constituțional. ”Vă spuneam că eu cred sincer în ideea de transparență și că nu am nimic de ascuns. În această linie de consecvență, aduc la cunoștință tuturor, în special colegilor mei, că azi, 26.10.2018, am primit rezoluția Inspecției Judiciare prin care, la 21.09.2018, s-a dispus începerea cercetării disciplinare împotriva mea ca urmare a sesizării domnului Lăzăroiu Petre, judecător CCR, care reclamă săvârșirea a patru abateri disciplinare printr-o postare pe pagina mea de facebook din data de 31.05.2018”, a anunțat Bogdan Mateescu pe facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.