Victor Paul Dobre: legea pentru alegerea primarilor într-un singur tur este împotriva democrației

alegerea primarilor într-un singur tur

Deputatul PNL Victor Paul Dobre consideră că legea pentru alegerea primarilor într-un singur tur este contra democraţiei şi că aceasta a fost făcută „de PSD pentru PSD”.

Victor Paul Dobre a declarat joi la Constanţa că PNL doreşte ca alegerea primarilor să se facă în două tururi.

El consideră că în actualul sistem, cu un singur tur, un primar poate fi ales şi cu voturile a 10-15% din voturile unei comunităţi şi edilul nu are astfel suficientă legitimitate. Deputatul a mai spus că actualul sistem limitează accesul democratic al unei noi forţe politice.

Dobre a afrmat că actuala lege pentru alegerea primarilor într-un singur tur este contra democraţiei şi că a fost făcută „de PSD pentru PSD”. „Actuala lege este contra democraţiei. În fapt, actuala lege este făcută de PSD pentru PSD. Mai e un partid care e beneficiar, din motivele lor: UDMR-ul. De ce vă spun asta? Singura dată când PSD-ul a câştigat Primăria Capitalei a fost în acest sistem, într-un singur tur. Niciodată Partidul Social Democrat nu va câştiga în două tururi Capitala. Şi dacă îmi permiteţi un pronostic, nici Constanţa şi multe alte mari oraşe”, a declarat Victor Paul Dobre.

El a reamintit că PNL s-a opus acestui proiect de lege în anul 2010, atunci când a fost adoptat. Victor Paul Dobre a precizat că PNL are şi acum un proiect de lege pentru ca alegerea primarilor să se facă în două tururi.

„Acum avem un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi şi în continuare ne batem pentru acest lucru, pentru că ne batem pentru democraţie, pentru a pune la dispoziţia celor care aleg opţiuni cât mai diverse şi posibilitatea ca primarul ce va fi ales să reprezinte în cât mai mare măsură comunitatea, să aibă o legitimitate”, a explicat deputatul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

*