Un Duster cu dotări speciale al Poliției Locale, „rătăcit” pe Autostrada A3. De la Ploiești la DNA?

Duster cu dotări speciale A3 DNA Poliția locală București

Un Duster cu dotări speciale al Poliției Locală București s-a „rătăcit” pe Autostrada A3. Autoturismul a fost surprins vineri, la ora 18,00, rulând dinspre Ploiești spre București. Surse din cadrul instituției susțin că autoturismul nu avea ce să caute în acel moment pe autostradă.

Potrivit legii și regulamentelor Poliției Locale București autoturismele cu dotări speciale aparținând Poliției Locale nu pot părăsi localitatea decât în anumite condiții.

Poliția Locală București, lămuriri „cu jumătate de gură”

Sursele noastre afirmă că autoturismul pe care îl puteți vedea în fotografia alăturată ar fi folosit, de fapt, de către funcționari înalți din Primăria Capitalei, sau de apropiați ai acestora, chiar de mai multe ori! Ilegal susțin sursele citate!

Poliția locală
Ștefan Văsîi, directorul general al Poliției locale București

Ștefan Văsîi, directorul general al Poliției Locale București a confirmat, pentru Cetățeanul.net, că autoturismul din fotografie este al Poliției. Văsâi afirmă că autoturismul ar fi fost în delegație oficială, pe care ar fi semnat-o personal. La întrebările puse de reporterul Cetățeanul.net a refuzat să confirme sau să infirme că autoturismul ar fi putut fi utilizat de către alte persoane din afara Poliției Locale București.

Văsâi a recunoscut doar că în autoturism nu se afla o persoană din conducere, ci un funcționar de execuție angajat la Poliției locală, dar nu a vrut să ne dezvăluie care a fost scopul acestei delegații, pe care ar fi semnat-o personal, potrivit spuselor sale.
Sursele Cetățeanul.net afirmă însă că nu ar exista o delegație oficială semnat în acest sens, că mașina s-ar fi aflat în deplasare ilegală pe autostradă și că nu era condusă de către un angajat al Poliției Locale.

La Galați, într-un caz similar, procurorii de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) investighează deja modul cum au ajuns şefii administraţiei publice locale să se plimbe ilegal, zilnic, cu maşinile Poliţiei (detalii AICI)

Anchetă DNA în cazul mașinilor Duster cu dotări speciale

Poliția localăCetățeanul.net solicită primarului Gabriela Firea dar și organismelor de control cu atribuții în domeniu să verifice dacă unul sau chiar mai multe dintre autoturismele cu dotări speciale ale Poliției Locale sunt utilizate ilegal și în afara regulamentelor de către persoane din cadrul Primăriei sau chiar apropiați ai acestora, așa cum susțin sursele noastre.
Menționăm că autoturismul cu numărul B-333-WWY, dîn imaginea de mai sus, face deja obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție, anchetă care vizează achiziția posibil ilegală de către poliția locală București, a unui număr de 30 de autoturisme Dacia Duster.

LĂSAȚI UN MESAJ

*