Traian Băsescu către Igor Dodon: cum e cu referendumul de la Chișinău, domnule președinte?

0
119
Traian Băsescu

Fostul primar general al Bucureștiului Traian Băsescu spune că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, „a ratat lamentabil”, după invalidarea referendumului de revocare a primarului din Chişinău, Dorin Chirtoacă.

La referendumul de duminică pentru revocarea primarului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, s-au prezentat 17,5% din alegători, iar pentru a fi validat trebuia să se prezinte la vot minimum 33,3% din persoanele cu drept de vot.

„Cum este cu referendumul de la Chişinău, domnule preşedinte Dodon? Vă imaginaţi cu câtă credibilitate aţi rămas în calitate de preşedinte în funcţie?”,  a scris Traian Băsescu duminică seară pe Facebook.

Primarul suspendat al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, este un apropiat al familiei Băsescu, fiind naşul fiicei Elenei Băsescu. Una dintre primele acţiuni ale lui Igor Dodon, după alegerea în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a fost să îi retragă lui Traian Băsescu cetăţenia moldovenească, decizie contestată la Curtea Constituţională de fostul şef al statului.

LĂSAȚI UN MESAJ


*