Sorin Grindeanu ar putea da cu subsemnatul la DNA în dosarul lui Gheorghe Ciuhandu și Nicolae Robu

O, tempora! Primarul Gheorghe Ciuhandu, alături de cei doi viceprimari - Adrian Orza și Sorin Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu ar putea da cu subsemnatul la DNA sau chiar să fie pus sub acuzare în dosarul retrocedărilor ilegale de la Timișoara, în care au fost învinuiți deja fostul și actualul primar, Gheorghe Ciuhandu, respectiv Nicolae Robu.

UPDATE Sorin Grindeanu: „o manipulare de joasă speță”

Premierul Sorin Grindeanu a catalogat sâmbătă seara informația despre o posibilă implicare a sa în dosarul vânzării imobilelor naționalizate de la Timișoara ca fiind „o manipulare de joasă speță”. „Am văzut că se tot spune în spațiul public cum că am vreo legătură cu un dosar. Asta e o chestiune care este o manipulare de joasă speță. Nu am răspuns niciodată, când am fost viceprimar al orașului, de domeniul patrimoniului orașului. Deci lucrurile sunt cât se poate de clare”, a declarat șeful Executivului la România TV.

Și asta pentru că primul ministru de acum a fost viceprimar al Timișoarei în perioada 2008-2012 și a învățat toate chichițele administrației de la Gheorghe Ciuhandu, cel care a condus destinele orașului de pe Bega timp de 16 ani, în perioada 1996-2012.

Apoi, după ce a devenit deputat, iar Gheorghe Ciuhandu a fost înlocuit la Primărie de Nicolae Robu, Sorin Grindeanu a avut o foarte bună colaborare cu acesta din urmă, în cadrul USL. A recunoscut-o recent chiar Robu.

”Ca timișorean, nu pot decât să salut nominalizarea domnului Sorin Grindeanu pentru funcția de prim-ministru al României. L-am avut viceprimar pe Sorin Grindeanu în 2012 și am avut o bună colaborare, așa cum am avut de altfel și în 2016, după ce dânsul a devenit președinte al Consiliului Județean Timiș. Sunt premise foarte bune, așadar, pentru o bună colaborare și în noile circumstanțe, în interesul Timișoarei și al județului Timiș. Îi urez mult succes domnului Sorin Grindeanu, ca prim-ministru, pentru binele României, pentru binele Timișoarei”, a declarat primarul Nicolae Robu pe 29 decembrie 2016, după ce Sorin Grindeanu fusese nominalizat de PSD pentru funcția de premier.

Megadosarul căruia i-ar putea cădea victimă Sorin Grindeanu

Vineri, la București a detonat bomba de la Timișoara. Actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, şi predecesorul său Gheorghe Ciuhandu au fost puși sub acuzare de procurorii DNA pentru că au deposedat ilegal statul de 900 de imobile situate în centrul vechi al Timişoarei, prejudiciul ridicându-se la 40 milioane de euro.

Atât actualul, cât şi fostul edil al Timişoarei ar fi încălcat Legea 112/1995, pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului.

Nicolae Robu şi Gheorghe Ciuhandu sunt acuzaţi că au vândut fraudulos imobilele, la preţ modic, unor pesoane influente din mediul social al municipiului Timişoara, deşi legea se adresa celor care au fost deposedaţi abuziv. La ieşirea de la audieri, Gheorghe Ciuhandu a spus că dosarul ar viza, de fapt, repartizarea a 60 de locuinţe sociale unor persoane. Întrebat ce a obţinut din această afacere, Ciuhandu a răspuns: „N-am obţinut nimic”.

El a adăugat că beneficiarii erau oameni obişnuiţi. „Nu ştiu, cetăţeni obişnuiţi. Domne’, cei care au încheiat contractele au apreciat că da şi eu mi-am însuşit punctul lor de vedere, pentru că aveau toate vizele juridice şi viza de specialitate”, a spus Ciuhandu.

La rândul său, Nicolae Robu a declarat, la ieşirea de la audieri, că, în ceea ce îl priveşte, este vorba de vânzarea a două apartamente în timpul mandatului său. „Aparatul de specialitate al Primăriei a vândut, se pare, nu ştiu în ce circumstanţe, o să văd, două astfel de apartamente şi în timpul mandatului meu. Şi eu pentru asta am fost chemat. E vorba despre un apartament cu o cameră, de 24 de metri pătraţi şi un apartament cu două camere de 51 de metri pătraţi, pentru nişte familii modeste, într-o clădire modestă şi ea. Drept urmare nu se poate vorbi despre corupţie, despre persoane suspuse şi aşa mai departe. Culmea, eu am cerut aparatului primăriei şi am dovezi în acest sens, prin notă internă, să-mi spună dacă aceste tranzacţii au fost făcute cu respectarea legii. Şi am primit răspuns că da, s-a respectat legea. Prin urmare, mă consider total nevinovat, n-am de unde să ştiu eu dacă la nivel de detaliu, în diverse situaţii, legea este respectată sau nu. De aceea există un aparat de specialitate al primarului, să facă toate verificările. Dar repet: un aviz de legalitate a existat pe cele două contracte de vânzare-cumpărare pe care le-am semnat eu, dar în plus, când ulterior eu am cerut să se analizeze dacă este legal, răspuns pe care l-am primit a fost că da, este legal”, a spus Robu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.