Șeful CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, avertizează că mistreții, șacalii și vulpile atacă gospodăriile

0
17

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a atenționat luni că mistreții, șacalii și vulpile pun mari probleme agricultorilor și atacă animalele din gospodăriile populației.

Potrivit unui comunicat al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu el s-a întâlnit luni cu reprezentanți ai Prefecturii Vâlcea, ai Gărzii Forestiere, Direcției Agricole, Agenției Județene pentru Protecția Mediului, ai Direcției Silvice, ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru găsirea unor soluții la problemele create agricultorilor de animalele sălbatice.

Rădulescu a menționat că, de teama animalelor sălbatice, agricultorii aprind noaptea focuri pentru a-și proteja culturile și animalele din gospodării.”La momentul actual cetățenii sunt supuși unei presiuni extrem de mari. (…) Este vorba de această invazie, acest atac continuu al porcilor mistreți asupra gospodăriilor cetățenilor. Este vorba despre lucruri foarte grave care se întâmplă și atacuri ale acestor șacali mai ales în sudul județului. (…) Din cauză că s-au înmulțit foarte mult acești șacali au încep să împingă vulpile spre gospodării și atacă (n.r. — gospodăriile) și vulpile și șacalii. (…) Vânătorii spun că iepurii sunt pe cale de dispariție, fazanii la fel. (…) Nu cred că trebuie să așteptăm să se întâmple vreo nenorocire cu vreun cetățean al județului. (…) Județul Vâlcea arată noaptea ca un județ în război, cu focuri aprinse, cu cauciucuri arse (…). Eu vă asigur că voi fi foarte ferm”, a declarat Constantin Rădulescu.

Președintele CJ Vâlcea a menționat că în această săptămână reprezentanții Gărzii Forestiere se vor întâlni cu cei ai fondurilor de vânătoare și ai asociațiilor de vânătoare pentru a identifica soluțiile pentru reducerea numărului de animale sălbatice și de atacuri ale acestora asupra culturilor și animalelor din gospodării.

„Acolo unde există o evidență, acolo unde au fost cele mai multe atacuri, se va trece la intervenție în condițiile legii, intervenție care se poate face împreună cu asociațiile de vânătoare și cu avizele legale și sub coordonarea Gărzii Forestiere. Se vor face acțiuni specifice de goană, de patrulare și chiar de vânătoare”, a spus Constantin Rădulescu.

El a mai afirmat că se va analiza și oportunitatea convocării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcțiile și de rezultatele măsurilor ce vor fi luate de responsabilii fondurilor de vânătoare, DSVSA și Garda Forestieră.

LĂSAȚI UN MESAJ


*