Prognoza meteo emisă de ANM pentru luni și marți. Va fi cald dar va ploua cu tunete și fulgere

0
90
prognoza meteo

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării, informează prognoza meteo de la ANM pentru luni și marți.

LUNI

În ţară

Cerul va fi temporar noros și mai ales pe parcursul zilei vor fi averse și descărcări electrice în regiunile sudice, sud-estice, în zonele de deal și montane și pe arii restrânse în restul teritoriului.  Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, iar în sud-vest vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în prima jumătate a intervalului, îndeosebi în regiunile estice și la munte, unde, pe arii restrânse, la rafală, se vor depăși viteze de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în nordul litoralului și 28 de grade în sud-vestul țării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade.

La Bucureşti:

Cerul va fi temporar noros, iar în cursul zilei vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade, usor mai scăzută în zona preorășenească.

MARŢI

În ţară

În regiunile vestice, la deal și la munte vremea va fi în general instabilă și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse vor fi posibile cantități mai importante de apă și căderi de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil și manifestări specifice instabilitătii atmosferice vor fi izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime între 4 și 14 grade, precizează prognoza meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ


*