Prognoza meteo emisă de ANM. Cum va fi vremea miercuri și joi în București și în restul țării

0
102
prognoza meteo

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii mai, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest şi în sud-vest, indică prognoza meteo emisă de ANM.

MIERCURI

În ţară

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii mai, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest şi în sud-vest. Începând din orele după-amiezii, în nordul, centrul şi estul ţării gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi vor fi înnorări temporar accentuate, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi local averse. Fenomenele vor fi mai intense în a doua parte a zilei în Moldova, iar la începutul nopţii în nordul Dobrogei unde vântul va avea şi aspect de vijelie, pe spaţii mici ploile vor fi torenţiale, înregistrând în timp scurt cantităţi de apă de peste 20 l/mp şi izolat va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar aversele izolate. Temperaturile minime se vor încadra între 11 şi 20 de grade, indică prognoza meteo.

La Bucureşti:

Vremea va fi deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului de 29…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seară când va creşte probabilitatea de apariţie a averselor şi descărcărilor electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

JOI

În ţară

Vremea va fi caldă în toată ţara, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 22 şi 32 de grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în a doua parte a zilei prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului pe arii mai extinse în zonele montane şi submontane şi local în sud şi în centru. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, uşor mai scăzute în depresiunile din nord şi centru, se arată în prognoza meteo.

LĂSAȚI UN MESAJ


*