Prognoza meteo de la ANM pentru zilele de Crăciun. Temperaturile ridicate ne fac să ne gândim la Paști

prognoza meteo
Sursa foto: panoramio.com

Valorile termice vor continua să crească, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată, reiese din prognoza meteo de la ANM.

Luni

În ţară

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general, între 5 şi 15 grade, iar cele minime se vor situa între -5 şi 5 grade, mai scăzute în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi trecător precipitaţii slabe în nordul ţării, ploi în Maramureş şi mixte în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări, îndeosebi în cursul zilei, în zona montană înaltă, iar local şi la cote mai reduse în regiunile estice. Mai ales în timpul nopţii, local în zonele joase de relief, îndeosebi din sud şi sud-est, se va forma ceaţă sau nebulozitate joasă stratiformă, precizează prognoza meteo.

La Bucureşti:

Vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade. Ziua cerul va fi variabil, spre mai mult senin, dar noaptea va creşte probabilitatea de apariţie a ceţii sau nebulozităţii joase. Vântul va sufla slab şi moderat.

Marţi

În ţară

Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal la această dată, în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil la senin, însă dimineaţa şi spre sfârşitul nopţii pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă, în special în regiunile extracarpatice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, cu precădere pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, iar cele minime, în general, între -5 şi 5 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

*