Prognoza meteo. Atenționare de ninsoare și viscol de la meteorologi, valabilă până luni dimineață

Prognoza meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de viscol şi precipitaţii, predominant ninsori, pentru cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei. Prognoza meteo este valabilă de duminică, de la ora 6,00, până luni, la ora 4,00.

„În intervalul menţionat în sudul şi în estul Munteniei, precum şi în cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în judeţele Călăraşi şi Constanţa”, informează ANM, în prognoza meteo.

Meteorologii precizează că vor fi şi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. „Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral rafalele vor depăşi 60…65 km/h, dar precipitaţiile vor fi mixte”.

ANM a emis duminică dimineaţa și o atenţionare cod galben de vânt în cinci judeţe din ţară. În unele zone ninge, iar zăpada aşternută va fi viscolită. Sunt sub atenţionare cod galben de vânt judeţele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa.

Viteza vântului va atinge şi depăşi la rafală 55 – 60 de kilometri pe oră. Potrivit meteorologilor, în Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa sunt posibile ninsori viscolite. Atenţionarea este valabilă până la ora 14.00

LĂSAȚI UN MESAJ

*