Primarul din Cotnari, demis de prefect după ce a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu

0
19

Primarul PSD din Cotnari a fost demis, prin ordin al prefectului, după ce a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu, întrucât a refuzat să retrocedeze o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi unei femei din localitatea ieșeană.

Vasile Creţu, primarul comunei Cotnari, judeţul Iaşi, a fost demis joi din funcţie, prin ordinul semnat de prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu.

”S-au analizat documentele avute la dispoziţie şi s-a stabilit că sunt întrunite toate condiţiile pentru a se lua această decizie. Există un referat al secretarului comunei Cotnari, conform prevederilor legale. Avem şi o comunicare din partea Judecătoriei Hârlău precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă. Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia”, a declarat Marian Şerbescu.

În comuna Cotnari vor fi organizate noi alegeri, iar până atunci conducerea Primăriei va fi asigurată de viceprimarul localităţii. Primarul Vasile Creţu a fost condamnat în acest an de magistraţi la doi ani de închisoare cu suspendare. El fusese trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce a refuzat în repetate rânduri să retrocedeze un teren de 5.000 de metri pătraţi către o femeie din localitate.

Totodată, instanţa i-a interzis lui Vasile Creţu să mai ocupe funcţii publice.

LĂSAȚI UN MESAJ


*