Primăria Sinaia a montat capcane pentru porci mistreţi. Cum explică primarul Vlad Oprea

0
30
Sinaia

Mai multe capcane au fost montate în centrul staţiunii Sinaia, pentru prinderea porcilor mistreţi care terorizează turiştii şi localnicii, când vin în oraş în căutare de hrană.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat că autorităţile, îngrijorate de apariţiile tot mai dese ale animalelor, au luat legătura cu administratorii fondului cinegetic. Astfel, s-a decis montarea unor capcane pentru prinderea porcilor mistreţi.

”Am luat legătura cu administratorii fondului cinegetic şi am făcut un contract cu ei. Nu s-a întâmplat niciodată aşa ceva. Umblă în haite. Sunt câte şase- şapte porci mistreţi şi vin în centrul staţiunii. Sunt foarte mulţi”, a declarat Oprea.

Potrivit edilului, animalele prinse vor fi relocate. ”Vor fi duse cât mai departe. Capcanele reprezintă o primă etapă. Dacă nu se reuşeşte prinderea porcilor mistreţi în acest mod, vor fi împuşcaţi”, a adăugat primarul staţiunii Sinaia.

În urmă cu aproximativ o lună, doi porci mistreţi care au mers în parcul Dimitrie Ghica din centrul staţiunii Sinaia au fost tranchilizaţi şi mutaţi în pădure.

LĂSAȚI UN MESAJ


*