O fată de 14 ani a fost atacată de un urs într-un cartier din Făgăraș. Ce spune primarul Gheorghe Sucaciu

urs

Două persoane, dintre care o fată de 14 ani, au ajuns luni dimineață la spital, după ce au fost atacate de urs într-un cartier din orașul brașovean Făgăraș.

Incidentul s-a produs în jurul orei 7,45, când ursul se afla în oraș, în căutare de mâncare, și a fost surprins de fata de 14 ani, pe care a atacat-o. Ursul coborâse din pădure că caute mâncare în containerul aflat la 50 de metri de un bloc de pe strada Câmpului din Făgăraş.

În ajutorul ei a sărit un bărbat de 39 de ani, care a fost și el rănit de urs. Bărbatul de 39 de ani mergea la serviciu, iar fata de 14 ani la şcoală. Fata a fost dusă la spital cu o ambulanță, iar bărbatul a ajuns tot la unitatea spitalicească, însă pe propriile picioare.

Primarul din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a declarat la Digi 24 că urșii dau târcoale prin oraș de ceva vreme, mai ales în cartierul Combinat, însă este pentru prima oară când are loc un incident de o asemenea gravitate. Sucaciu a spus că se impun măsuri urgente pentru rezolvarea situației și a criticat organizațiile de protecție a urșilor, subliniind că pe primul loc se află securitatea cetățenilor.

Potrivit reprezentantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, bărbatul a suferit câteva zgârieturi, iar fata de 14 ani o plagă muşcată la nivelul şoldului stâng şi zgârieturi la umăr.

Pacienţii au rămas internaţi pentru ca rănile să fie dezinfectate şi curăţate, dar sunt în afara oricărui pericol.

LĂSAȚI UN MESAJ

*