Înfrățire româno-israeliană, Iași – Haifa. Ce spune primarul Mihai Chirica

Sfânta Parascheva

România are parte de o nouă înfrățire româno-israeliană, după ce Iașiul se va „uni” cu Haifa. Primăria Municipiului Iaşi va face nouă misiune diplomatică şi economică organizată în Israel în perioada 13 – 18 mai, perioadă în care Iaşiul se va înfrăţi cu oraşul israelian Haifa.

Potrivit unui comunicat remis luni presei, în şedinţa din 30 martie Consiliul Local a adoptat o hotărâre privind demararea procedurilor de înfrăţire cu oraşul israelian Haifa, motiv pentru care primarul Iaşului Mihai Chirica se află în Israel începând de duminică, urmând să se întoarcă în Iaşi joi.

„În zonă trăieşte o comunitate importantă de evrei de origine română. Această înfrăţire ar putea deschide noi oportunităţi deosebite pentru dezvoltarea relaţiilor economice, culturale, ştiinţifice şi academice între oraşul nostru şi Haifa”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit documentului de presă, primarul este însoţit în Israel de o delegaţie de oameni de afaceri ieşeni, care participă la o misiune economică organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Israel-România.

Pe lângă întâlnirile dintre reprezentanţii primăriilor din Iaşi şi Haifa au fost programate să aibă loc sesiuni business-to-business atât în Haifa, cât şi în Tel Aviv, precum şi întâlniri cu persoane care fac parte din comunitatea de evrei de origine română din cele două oraşe menţionate.

Înfrățire româno-israeliană

„Duminică, 13 mai, primarul Mihai Chirica a făcut şi o vizită la Ierusalim, unde s-a întâlnit cu primarul Nir Barkat, cu ocazia Zilei Oraşului Ierusalim, iar astăzi a avut o întrevedere cu preşedintele Camerei de Comerţ bilaterale din Haifa, David Castel, şi cu oficialităţi ale oraşului Ashdod şi a vizitat Spitalul Rambam din Haifa. În cursul zilei de mâine, 15 mai, primarul Mihai Chirica va vizita Institutul Tehnologic Technion, iar după-amiază va semna cordul de înfrăţire între cele două oraşe cu primarul din Haifa, Yona Yahav. În cursul zilei de miercuri, 16 mai, edilul-şef se va deplasa la Tel Aviv, unde va vizita Institutul Cultural Român, va participa la o serie de întâlniri de afaceri şi la Conferinţa ‘România din Israel’, organizată de AMIR (Uniunea Evreilor Originari din România) şi Institutul ‘Eudoxiu Hurmuzachi’ „, se arată în comunicatul remis presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

*