Incendiul de la groapa de gunoi Pata Rât a fost stins. Primarul Emil Boc: focul a fost pus intenționat

Emil Boc

Incendiul de groapa de gunoi Pata Rât a municipiului Cluj-Napoca a fost stins de pompieri după opt ore. Primarul Emil Boc a declarat că a focul a fost pus intenţionat şi premeditat.

Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat că pentru stingerea incendiului de la Pata Rât s-a intervenit cu cinci autospeciale.

”Incendiul de la rampa temporară de deşeuri a municipiului Cluj-Napoca de la Pata Rât a fost stins după opt ore. Pentru lichidarea focului, ISU Cluj a intervenit cu cinci autospeciale. Duminică vom constitui o comisie de cercetare a cauzelor izbucnirii incendiului, împreună cu Poliţia”, a spus Moldovan.

Primarul Emil Boc a declarat, la rândul său, pentru Mediafax, că focul a fost pus intenţionat, fiind exclusă autoaprinderea deşeurilor de la rampa temporară.

”Este un lucru absolut cert că este vorba despre acţiuni premeditate şi intenţionate de provocare a acestui incendiu. Şi la precedentul incendiu de la începutul lunii octombrie focul a fost pus. Noi am predat tot ce avem la Poliţie în speranţa identificării cât mai rapide a făptuitorilor şi tragerea lor la răspundere. Am dispus celor de la RADP, administratorul rampei, măsuri suplimentare de supraveghere a zonei”, a spus Boc.

Potrivit edilului, înaintea incendiului care a izbucnit la începutul lunii octombrie, camerele video de supraveghere de la rampa temporară au fost dislocate de persoane necunoscute, astfel încât acestea nu au înregistrat nimic. ”Capacitatea de stocare deşeuri a rampei temporare de la Pata Rât este de 41%, mai există foarte mult loc până se va umple, şi are autorizaţie de funcţionare până în 2020. Nu avem o presiune pe această rampă, nu avem o problemă cu capacitatea. Cineva doreşte în mod deliberat să facă din Pata Rât un subiect local şi naţional”, a subliniat Emil Boc.

La locul incendiului s-au deplasat sâmbătă primarul Emil Boc şi prefectul Aurel Cherecheş.

LĂSAȚI UN MESAJ

*