Fostul şef al SRI Dâmboviţa Alexandru Oprea a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean

Alexandru Oprea

Fostul șef al SRI Dâmbovița Alexandru Oprea a fost ales miercuri președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, după ce fostul deținător al funcției, Adrian Țuțuianu, a optat pentru funcția de senator, în care a fost ales la scrutinul din decembrie.

Alexandru Oprea a fost vicepreședinte al CJ Dâmbovița și, încă din campania electorală de la parlamentare, PSD a anunțat că va fi propunerea partidului pentru a-l înlocui pe Adrian Țuțuianu.

Oprea, care l-a avut contracandidat pe liberalul Gabriel Grozavu, fost vicepreședinte al consiliului în mandatul anterior, a obținut majoritatea voturilor consilierilor, fiind declarat câștigător cu 22 de voturi. Spre deosebire de mandatul anterior, când președintele de consiliu județean se alegea direct de către alegători, acum este ales de către consilieri, din rândul lor.

De altfel rezultatul era previzibil, în condițiile în care PSD deține majoritatea în Consiliul Județean Dâmbovița, având 22 de consilieri din totalul de 35. ”Mulțumesc colegilor care mi-au acordat votul, mulțumesc colegilor mei din PSD pentru că m-au mandatat să fiu candidat pentru această funcție. Prioritatea mea va fi ca potențialul județului să se transforme în proiecte de anvergură a căror finalitate să aducă județului prosperitatea de care are nevoie. Voi face tot posibilul să transform proiectele județului în realitate. Printre proiectele importante sunt lărgirea DN71 Bâldana-Târgoviște la patru benzi, finalizarea drumurilor de legătură cu Prahova și Ilfov; sunt proiecte mari și o să urmăresc finalizarea lor”, a spus Alexandru Oprea, după obținerea mandatului de președinte al CJ Dâmbovița.

Oprea s-a referit și la proiecte cu finanțare de la bugetul de stat și cu fonduri europene: construirea unui stadion și reabilitarea Curții Domnești Târgoviște, dar și reabilitarea Școlii de Cavalerie. ”Îmi propun să susțin demersurile ca Padina-Peștera să devină stațiune de interes național, voi susține Universitatea Valahia Târgoviște. Voi fi aproape de toate unitățile administrativ teritoriale din județ cărora le voi susține proiectele de dezvoltare”, a mai spus Alexandru Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

*